Emil (32): – Vi skal ansette 50 nye i år

PORSGRUNN (NRK): R8 Group vokser i rekordfart, og kontrollerer nå 55.000 kvadratmeter med eiendom. – Vi er sultne, og vil fortsette den raske veksten, sier gründer Emil Eriksrød.

Emil Eriksrød

AMBISIØS: Emil Eriksrød har kommet langt siden han tok sin mastergrad ved Norges Handelshøyskole i Bergen. 32-åringens selskaper har eiendom verdt 1,3 milliarder kroner.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Powerhouse

R8 står bak Telemark Powerhouse, som skal romme 300 arbeidsplasser bli nytt miljøvennlig superbygg i Porsgrunn. De håper på byggestart i slutten av 2016.

R8 Group er et selskap i enorm vekst. De handler eiendommer i rekordfart, og får konkurrentene til å måpe.

I 2015 investerte konsernet en halv milliard kroner i næringseiendommer i Telemark og Vestfold.

Det siste store prosjektet ble presentert i høst; Et nytt miljøvennlig superbygg i Porsgrunn, som fikk stor oppmerksomhet.

– Vi er mange fremoverlente mennesker med store nettverk. Vi gjør mye, og ser viktigheten av å være synlige når vi har lagt opp til den veksten vi har gjort, sier administrerende direktør Emil Eriksrød til NRK.

Vi vil gjøre regionen vår mer sexy. Vi må skape mer liv i gatene og engasjere mer.

Emil Eriksrød, administrerende direktør i R8

Lært opp av Thon – familien

Skiensgründeren løfter frem Olav Thons nevø, Hallgrim Thon, som sin mentor. De jobbet sammen i Oslo i flere år, før Eriksrød vendte snuta hjem til Telemark.

På bare fem år har eiendomsporteføljen vokst til en verdi på 1,3 milliarder kroner. Likevel går det ikke for fort, mener 32-åringen.

– Nei, det synes jeg ikke. Vi er så solide nå, med mange flinke mennesker i alle ledd. Vi har lagt grunnlaget for den veksten vi kommer til å se fremover.

Emil Eriksrød og Ronny Sundvall

Emil Eriksrød har fått med tidligere senterleder på Herkules i Skien Ronny Sundvall (t.v.) med på laget.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Vi har full kontroll

Gjennomsnittsalderen på de 40 ansatte er nede i 37 år. Det er helt bevisst.

– Det er vanvittig viktig å omstille seg kjapt. Vi trenger yngre mennesker som tenker nyskapende og klarer å bruke teknologien på riktig måte. Vi har også flere erfarne folk med oss, sier Eriksrød.

– Hvordan klarer dere å betjene lån og tjene penger?

– 98 prosent av det vi eier er utleid til seriøse aktører. Vi tjener gode penger og har full kontroll på det vi driver med.

Vil gjøre regionen mer sexy

Emil Eriksrød sier han brenner for hjemfylket og områdene rundt.

– Jeg vil gjøre Telemark og Vestfold til et mer sexy sted å bo og etablere seg. Vi må skape mer liv i gatene og engasjere mer på ulike arenaer.

Eiendomsutviklerne i Bratsberg Gruppen i Porsgrunn er glad for økt konkurranse.

– Vi ser på R8s etablering som en styrking av hele miljøet i grenlandsregionen. Det er klart at det har gått fort, men de har fått det bra til, sier daglig leder Petter Øygarden.