– Politimannen klandrer seg selv

Politimannen som er siktet for falsk forklaring etter at en kvinne ble funnet død ved Sandøya i Brevik, har forklart seg for politiet i dag. – Han har erkjent at vitneforklaringen ikke var korrekt, sier mannens forsvarer.

Arne Lie

Advokat Arne Lie er politimannens forsvarer.

Foto: NRK

Forsvareren, advokat Arne Lie, opplyser at hovedessensen i klientens forklaring til politiet i dag er at han erkjente å ha forklart seg uriktig og mangelfullt i et tidligere avhør.

– Til politiet har han fortalt at han var til stede og så at kvinnen tok sitt eget liv og at han ikke klarte å forhindre det, til tross for at han var rett i nærheten, sier hans advokat Arne Lie til NRK.no.

Politiet holder pressebrief om saken på politihuset i Tønsberg klokka 17.

Les også: Siktet politimann avhøres i dag

Vet du noe om denne saken eller vil kontakte NRKs journalister? Send et tips!

– Forsøkte å forhindre det

Avhøret er nå avsluttet og advokaten var til stede under avhøret av sin klient.

– Hevder din klient at han ikke hadde noe med dødsfallet å gjøre?

– Ja. Han understreker at han forsøkte å forhindre det. At han gjorde det han kunne for å forhindre det, men klarte det ikke. Det er det som plager han, at han ikke var i stand til å stoppe henne, sier Lie.

– Hva er din klients hovedbegrunnelse for at han forklarte seg uriktig for politiet tidligere?

– Det er at han kom i en sjokksituasjon og valgte irrasjonelt å ikke følge opp ved å gjøre undersøkelser og tilkalle hjelp. Og at når han først hadde fortalt til noen noe som ikke var fullstendig riktig, så klarte han ikke å komme ut av det igjen, heller ikke i politiavhør.

Tirsdag denne uken meldte NRK.no at den foreløpig obduksjonsrapporten viser at kvinnen trolig døde av et fall fra stor høyde.

Den avdødes bror, som ønsker å være anonym, sier til NRK.no at han ikke forstår hvorfor den siktede politimannen ikke kontaktet nødetatene.

– Livet til søsteren min var i fare. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke han ba om hjelp, sier han.

Les også:

Suspendert

Det var natt til lørdag 3. august at kvinnen døde i Brevik i Telemark. Kvinnen og politimannen var venner og hadde vært på grillfest sammen 2. august.

Mannen som jobber som tjenestemann i Telemark politidistrikt, ble tirsdag denne uken siktet for falsk forklaring etter at politiet som etterforsker saken, fant ut at flere områder i hans forklaring ikke stemte overens med de fakta de hadde klart å stadfeste selv.

Politimannen er suspendert fra sin stilling inntil videre. Det er Vestfold politidistrikt som har ansvar for etterforskningen.

Advokat Lie sier at hans klient er dypt fortvilet etter hendelsen.

– Han klandrer seg selv, både på egne vegne, på vegne av familien og alle rundt, sier han.