Hopp til innhold

Drapssiktet politimann fengsles i fire uker

Politimannen som er siktet for forsettlig drap på 33 år gamle Linn Madelen Bråthen fra Bamble, fengsles i fire uker. To av dem er i fullstendig isolasjon.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Linn Madelen Bråthen og politimannen gikk fra Odins vei til Breviksbrua ved 03-tida natt til lørdag 3. august. Her fra overvåkningsbildet ved Brotorvet.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Arne Lie.

Advokat Arne Lie er mannens forsvarer og var til stede under fengslingsmøte.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Tønsberg tingrett ila mannen fullstendig isolasjon i to uker, samt brev – og besøkskontroll og medieforbud i resten av varetektsfengslingen. Det bekrefter Vestfold politidistrikt fredag ettermiddag.

Kjennelsen er dermed den samme som politiet ønsket seg.

– Nedbrutt og skuffet

Forsvarer Arne Lie hadde fredag ettermiddag ikke rukket å snakke med sin klient etter at kjennelsen ble kjent. Lie forteller at 40-åringen er nedbrutt, og naturligvis vil være skuffet over kjennelsen.

– Han sier han opplever hele situasjonen som surrealistisk, og sier dette er vanskelig å forholde seg til, sier Lie, som i løpet av kvelden skulle gå gjennom kjennelsen med sin klient.

Under fengslingsmøtet klokken 12 i dag sa politiet at de ville at mannen skulle varetektsfengsles på grunn av faren for bevisforspillelse. De ba ikke om lukkede dører under fengslingsmøtet.

Blant dem som var til stede var dommer, forsvarer, politiadvokat ved Vestfold politidistrikt Lise Dalhaug, bistandsadvokaten til avdødes familie, advokat Niels Christian Schelver Petersen, og siktede.

NRKs reporter på stedet forteller at mannen forholdt seg stille og rolig under fengslingsmøtet. Advokat Arne Lie er mannens forsvarer. Han sa til NRK.no i går at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Les også:

Artikkelen fortsetter under bildet.

Niels Christian Schelver Petersen og Lise Dalhaug

Familiens bistandsadvokat Niels Christian Schelver Petersen og politiadvokat Lise Dalhaug var begge til stede i Tønsberg tingrett fredag ettermiddag.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Først siktet for falsk forklaring

Linn Madelen Bråthen ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. august.

Mannen som jobber som tjenestemann i Telemark politidistrikt, ble først siktet for falsk forklaring i forbindelse med dødsfallet, men torsdag ble det kjent at siktelsen er skjerpet. Det er Vestfold politidistrikt som har ansvar for etterforskningen.

Onsdag denne uken innrømmet mannen å ha gitt ukorrekt informasjon til politiet etter dødsfallet. Han sa at han var til stede og så at kvinnen tok sitt eget liv uten at han klarte å stanse henne. I politiavhør forklarte mannen at han fikk sjokk og valgte irrasjonelt å ikke følge opp ved å gjøre undersøkelser og tilkalle hjelp.

Les også:

– Usikre på hva som skjedde

Politiet opplyste torsdag at de mener det er mer sannsynlig at han har løyet for å skjule at han har drept henne ved å dytte eller kaste henne utfor brua. Samtidig sier politiadvokat Lise Dalhaug at etterforskningen er i en tidlig fase og at politiet derfor ikke er helt sikre på hva som skjedde på brua den aktuelle natten.

Mannens forsvarer, advokat Arne Lie, sier hans klient ikke erkjenner straffskyld og at politimannen presiserer at det han har forklart for politiet, stemmer.

Tønsberg tingrett og Agder lagmannsrett

NRK.no var til stede under fengslingsmøtet i Tønsberg tingrett fredag ettermiddag.

Foto: Morten Harangen / NRK