Politiker: – Ville ikke sendt ungene mine i denne barnehagen

Narkotika, bråk og innbrudd preger Odins gate i Skien. Likevel vil politikerne i formannskapet i byen bygge en ny barnehage som nærmeste nabo.

Skien sykehjem

VIL BYGGE NY BARNEHAGE: Politikerne i Skien vil rive det gamle sykehjemmet på tomta og bygge ny barnehage.

Foto: Roald Marker / NRK

Høyrepolitiker i Skien, Helene Røsholt er opprørt over at politikerkollegene hennes fra andre partier har stemt for å bygge denne barnehagen, som kan bli en storbarnehage med opp til 180 plasser.

– Jeg har to barn selv, og det hadde vært uaktuelt for meg å sende dem i den nye barnehagen, sier hun.

Fylkesavisene i Telemark skrev denne uka om forholdene i Odins gate i Skien. I området ligger det flere kommunale leilighetsblokker som i lang tid har vært preget av bråk, branner og hærverk.

Problemområde

Forholdene rundt boligene skal være så ille, at vaktmesteren ikke får lov til å reise på befaring alene. To ganger per natt sjekker Securitas området.

– Her vil man altså bygge en barnehage. Vi kan få en tilstand der ansatte i barnehagen må plukke sprøytespisser og glasskår før åpningstiden, frykter Røsholt.

Hun forklarer at Høyre var det eneste partiet som stemte mot barnehagen.

Helene Røsholt

Høyre politiker i Skien, Helene Røsholt reagerer kraftig på at det er planlagt en barnehage i Odins gate i Skien.

Foto: Høyre

– Vi vil jevne Odins gate med jorda, og bruke tomta til nytt sykehjem, en mindre barnehage og noen omsorgsboliger. De kommunale boligene vi har nå fungerer ikke, og det er ikke verdige forhold der, sier hun.

Hun reagerer på at de andre partiene vil bygge en barnehage som nærmeste nabo til problemblokkene uten at det blir gjort tiltak.

– Vi må ha en helhetlig plan. Vi kan ikke bygge en barnehage der, uten at det forutsettes omfattende tiltak i Odins gate. Vakthold holder ikke, sier Røsholt.

– Vedtaket som ligger der nå er lite gjennomtenkt og jeg mener dette er uverdig politikk, legger hun til.

Vil ikke rive

Ved et raskt googlesøk på Odins gate i Skien, er det dystre overskrifter som dukker opp. «Redde naboer bor midt i narkoreir», «79-åring slått til blods og ranet i eget hjem» og «Væpnet aksjon etter knivstikking» er bare noen eksempler.

Gruppeleder for arbeiderpartiet i Skien, Rolf Erling Andersen, sier at formannskapet har bedt rådmannen se på muligheten for å rehabilitere de kommunale leilighetene.

Rolf Erling Andersen

Gruppeleder for arbeiderpartiet i Skien, Rolf Erling Andersen mener det er viktig å finne et annet botilbud til de som skaper problemer i området.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Høyre er opptatt av å rive disse leilighetene, men hvor skal vi da gjøre av alle dem som bor der. Det finnes ikke penger til å bygge noe helt nytt. Det er snakk om over 40 leiligheter, sier han.

Han mener det er viktig å ikke stigmatisere alle som bor i Odins gate.

– Dette er leiligheter hvor det bor eldre og innvandrere, og tillegg så bor det noen i disse boligene som ikke burde bodd der. Dette er, så vidt jeg vet, snakk om fem-seks personer. Disse må vi finne et annet tilbud til, sier han.