Politiet: Han medvirket til å flytte avdøde

Politiet står på sitt når det gjelder forklaringen den siktede 34-åringen i Skien har kommet med. Mannens forsvarer, Tollef Skobba, har benektet at hans klient har erkjent noe straffbart, men politiet har en annen oppfatning.

Drapsetterforskning i Skien

Tirsdag kveld dro dykkere opp en gjenstand fra Skienselva. Det skulle vise seg å være levninger av et menneske i et hundebur av jern.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Politiadvokat Guro Siljan sier at politiet står for innholdet i pressemelding som ble sendt ut onsdag ettermiddag. Der stod det følgende: «Det var den siktede 34-åringen som

Politiadvokat Guro Siljan

Politiadvokat Guro Siljan uttaler seg om saken for politiet.

Foto: NRK

kontaktet politiet. Han fortalte at den siktede kvinnen hadde tatt livet av den savnede kvinnen, og at han hadde medvirket i å flytte avdøde fra åstedet.»

– Ja, han har gitt en forklaring rundt sin rolle, men jeg vil ikke konkretisere noe mer enn det. Etterforskningen får vise hva han eventuelt kan straffes for, sier politiadvokat Guro Siljan til NRK torsdag formiddag.

Advokaten benekter tilståelsen

Mannens forsvarer, Tollef Skobba, gikk onsdag ettermiddag ut og benektet at hans

Tollef Skobba

Mannens forsvarer, Tollef Skobba, sier hans klient benekter å ha erkjent noe straffbart.

Foto: Kurt Inge Dale

klient har erkjent noe straffbart.

– Min klient har overhodet ikke erkjent noe som helst knyttet til denne handlingen, og i alle fall ikke transport av et lik, sa Skobba.

Siljan vil ikke kommentere Skobbas uttalelser, og hun vil heller ikke si om politiet og mannens forsvarer har ulik oppfatning av hva den siktede har sagt.

– Det har jeg ikke et stort behov for å kommentere. Vi er opptatt av å avklare siktedes rolle i saken, og det gjenstår etterforskning og nye avhør, sier Siljan.

Kvinnen skal avhøres i dag

Den siktede kvinnen (31) skal avhøres i løpet av dagen. Politiet vil ikke si hva avhøret skal dreie seg om.

– Hennes forklaring vil bety mye for den videre etterforskningen, skriver politiet i Telemark i en pressemelding torsdag.

Den siktede mannen vil på nytt bli begjært varetektsfengslet fredag. Han er nå siktet for å unnlate å hjelpe noen som er i nød. Politiet vil be om fire uker varetektsfengsling av mannen med brev- og besøkskontroll. Han vil bli avhørt igjen, men det er ikke bestemt når det vil skje.

Ber om tips

Politiet har mottatt tips i saken, men Siljan vil ikke utdype hva disse tipsene går ut på. Hun oppfordrer folk som kan ha opplysninger om saken til å ta kontakt med politiet.

De rettsmedisinske undersøkelsene ved Folkehelseinstituttet fortsetter i dag. Det betyr at det fortsatt vil tid før den foreløpige rapporten fra undersøkelsene er klare, opplyser politiet.