Politiet: – Drapsmistanken er styrket etter avhør

Politiet etterlyser også en bil etter at en 38 år gammel kvinne ble funnet død på Notodden forrige mandag.

Kvinne funnet død på Notodden

FRIGIR NAVNET PÅ AVDØDE: Politiet kommer trolig til å frigi navnet på den 38 år gamle kvinnen som ble funnet død i en leilighet på Notodden forrige uke.

Foto: Theo Aasland Valen

Tirsdag i forrige uke ble den avdødes tidligere ektemann pågrepet i Harstad, siktet for forsettlig drap.

– Vi har avhørt den siktede, og vi mener grunnlaget for siktelsen så langt er styrket, sier politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter til NRK.

Politiet kommer trolig til å frigjøre kvinnens navn i løpet av dagen i dag.

– Vi venter på endelig identifikasjon i dialog med pårørende,

Den døde kvinnen vil etter hvert bli sendt til sitt hjemland, Marokko.

Etterlyser bil

Også mannen er utenlandsk statsborger. Sammen har de en datter på omtrent ett og et halvt år. Barnet blir nå tatt hånd om av barnevernet.

Politiet etterlyser nå en bil i forbindelse med saken.

Vi ønsker tips fra publikum om noen har sett en sølvfarget Volkswagen Sharan i tidsrommet fra lørdag ettermiddag 7. april til søndag kveld 8. april.

Dødsfall på Notodden

Politiet går ut med etterlysning av en bil i forbindelse med saken på Notodden.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Redd for eksmannen

Den døde kvinnen og hennes eksmann bodde sammen i Troms før kvinnen flyttet til Notodden. I 2016 anmeldte hun sin daværende ektemann for vold. Den saken ble etterforsket, men til slutt henlagt av politiet.

Året etter anmeldte hun mannen igjen, denne gang for krenkelse under et besøk han hadde på Notodden i forbindelse med samvær med deres felles barn. Politiadvokat Sæter kan opplyse at den avdøde kvinnen ga uttrykk for at hun var redd for eksmannen sin.

I mars i år møtte de i retten i en barnefordelingssak. Kvinnen fikk aleneomsorg for barnet, mens hennes eksmann fikk samvær et visst antall dager i året.