Hopp til innhold

Politiet: – Det var så kaotisk at vi ikke kunne skrive flere gebyr

Politiet i Telemark skrev til sammen ut 22 parkeringsgebyr etter parkeringskaoset ved Gaustatoppen lørdag. Det var så kaotiske tilstander at politiet ikke hadde kapasitet til å skrive ut flere gebyr. I dag er politiet på plass ved Gaustatoppen for å passe på.

Parkeringskaos ved Gaustatoppen

FULLSTENDIG KAOS: Flere hundre biler hadde feilparkert ved Gaustatoppen lørdag. Politiet håper ikke det samme kaoset gjentar seg søndag.

Foto: HANS-D.FLEGER

Flere hundre biler hadde feilparkert ved Stavsro i bunnen ved Gaustatoppen lørdag. Det var helt ville tilstander, og politiet hadde svare strev med å ha kontroll over situasjonen, og kalte det hele uforsvarlig. De vurderte også en stund å taue bort flere feilparkerte biler.

Det var så kaotisk der oppe at vi ikke fikk skrevet mer enn 22 parkeringsgebyr, sier operasjonsleder for Telemark politidistrikt, Ole Kamben til NRK.

Politiet sier de gjerne skulle ha skrevet ut flere, men sier at de på et tidpunkt bare måtte bestemme seg for at de skrev gebyrer på de verste tilfellene av feilparkering.

– Det er synd at det skal bli sånn, dette kaoset er jo ikke noe vi ønsker, sier Kamben.

Fullstendig parkeringskaos ved Gaustatoppen lørdag 3. oktober

Les også:

Laster Twitter-innhold

Måtte velge

Politiet fikk også bistand fra sivilforsvaret på Rjukan, og politipatruljene som var på stedet prøvde forgjeves å forhindre at det kom flere biler inn i området.

Ved 16.30-tiden lørdag fortalte politiet at det fortsatt var kaotiske tilstander, og at de da måtte konsentere seg om å dirigere trafikken i området. De anbefalte også bilister om å ikke kjøre på fylkesvei 651 mellom Tuddal og Svineroi, men heller velge fylkesvei 37 om Tinnsjøveien.

– Det har rett og slett vært så mange feilparkeringer at vi ikke har hatt mulighet til å begynne å taue bort biler. Nå har vi heller konsentrert oss om å dirigere trafikken, og har begynt å skrive bøter. Det blir endel av dem, for å si det sånn, sa operasjonsleder ved Telemark politidistrikt lørdag ettermiddag, Aadne Røilid.

Håper på bedre tilstander søndag

Operasjonsleder i Telemark politidistrikt søndag morgen, Ole Kamben sier de ikke håper det blir de samme kaotiske forholdene i dag.

– Nå ble det endel fokus på situasjonen i går, så vi krysser fingre for at det ikke oppstår det samme kaoset der oppe i dag. Vi har en politipatrulje klar, som skal sørge for at det går ordentlig for seg, sier han.