Politiet henlegger saken mot faren

Politiet har henlagt saken mot faren til de fem søsknene som i fjor inngikk forlik med Sandefjord kommune. Barna anmeldte faren for vold og trusler.

Familievoldssak i Sandefjord

Politiet har henlagt saken mot faren til de fem søsknene som i fjor inngikk forlik med Sandefjord kommune for tapt barndom. De fem søsknene anmeldte faren for trusler og vold.

Foto: Privat

– Mine klienter vil ikke la dette være siste ord, sier advokat Mette Yvonne Larsen.

Hun har representert de fem søsknene siden de gikk til sak mot Sandefjord kommune, ettersom de mente barnevernet i kommunen hadde unnlatt å gjøre noe etter å ha mottatt mange bekymringsmeldinger.

Barna krevde nær 25 millioner kroner for tapt barndom og framtidig arbeidsinntekt. I fjor inngikk de et forlik med Sandefjord kommune på 5,5 millioner kroner.

Vil at faren skal ta ansvar

Søsknene har tidligere fortalt NRK om en barndom full av frykt, søvnløse netter og vold. Etter forliket med Sandefjord kommune i fjor, anmeldte søsknene faren for vold og trusler. Mette Yvonne Larsen mener det er barnevernet som har måttet ta skylden. For søsknene er det viktig å si at faren er ansvarlig.

– Min klient har hele tiden holdt fast at anklagene mot ham ikke er riktige, sier advokat Thomas Randby som forsvarer faren.

Klager på avgjørelsen

Randby sier faren er lettet over politiets avgjørelse om å henlegge saken.

– Etter min oppfatning har politiet tatt den riktige avgjørelsen, sier Randby til NRK.

Mette Yvonne Larsen er derimot ikke fornøyd med avgjørelsen. Hun har allerede startet på klagen som skal sendes til Statsadvokatene i Vestfold og Telemark. Hun ber om at saken gjenåpnes og at det tas ut tiltale.

– Mine klienter ønsker ikke at sin far skal gå fri. Dersom saken ikke blir gjenåpnet vil de vurdere å fremme en privat straffesak eller et sivilt erstatningssøksmål mot faren, sier Mette Yvonne Larsen.