Hopp til innhold

Entreprenøren: – I dag er jeg glad

Anmeldelsen er henlagt.

Skjeggestad bru har en knekk på midten.

LEIRSKRED: Skjeggestadbrua på E18 i Holmestrand Brua knakk da det gikk et leirskred i området i fjor vinter.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

I august i fjor ble det klart at Statens vegvesen hadde politianmeldt grunneieren ved Skjeggestadbrua som kollapset 2. februar i fjor.

Årsaken til brukollapsen var anleggsarbeid som pågikk i nærheten, opplyste NVE et par måneder tidligere, i juni 2015.

Politiinspektør Eskil Bredesen i Sør-Øst politidistrikt opplyser til NRK onsdag at anmeldelsen mot både grunneieren og entreprenøren nå er henlagt.

– Det har vært to personer i forbindelse med utlegging av masser som har hatt status som mistenkt, og for deres vedkommende er saken henlagt på bevisets stilling, sier han.

– Hvorfor er saken henlagt?

– Det er etter en totalvurdering vi har gjort under etterforskningen. Vi har samlet inn opplysninger og vurdert forskjellige sider og rettslige grunnlag, og kommet frem til at bevismessig må saken henlegges.

Eskil Bredesen i mørk genser og dressjakke.

HENLAGT: Opplyser at en totalvurdering av opplysninger i saken har ført til at anmeldelsen er henlagt.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Vurderer et erstatningskrav

Kjell Inge Davik, regionvegsjef i Statens vegvesen region sør, sier de tar henleggelsen til etterretning.

Kjell Inge Davik.

ERSTATNING: Kjell Inge Davik opplyser at Statens vegvesen fortsatt vurderer om de skal gå videre med et erstatningskrav.

Foto: Jo Vegard Aardal/Statens vegvesen

– Vi vet at politiet har gjort en grundig jobb og vi har bistått dem med det materiale de har måttet trenge. Når de henlegger saken, så tar vi det til etterretning, sier han til NRK.

– Hva skjer videre i saken fra deres side nå?

– Vi holder fortsatt på å vurdere et erstatningskrav. Vi er ikke helt i mål med det ennå, verken størrelsesmessig eller juridisk, så får vi se hvordan veien videre blir for det.

– Belastning

Grunneier Bjørn Hundstads advokat, Joakim A. Ulltveit-Moe, sier til NRK at de vil bli overrasket om det kommer et erstatningskrav nå.

– Man kan bare tenke seg hvilken belastning dette har vært for Hundstad. Vi mener det hadde vært ryddig av Statens vegvesen at de nå avgjør hva de gjør videre, av hensyn til Hundstad. Jeg synes man må kunne forvente det av en statsetat.

Grunneieren har fått vedtak om overtredelsesgebyr fra Holmestrand kommune på 100 000 kroner for brudd på plan- og bygningslovens bestemmelser.

– Kommunen mener arbeidene var søknadspliktig, vi mener det ikke var det, sier Ulltveit-Moe, som også opplyser at kommunens vedtak vil bli påklaget.

Bulldoseren som ble brukt i planeringsarbeidet ved brua var leid ut av entreprenørfirmaet Oskar og Tormod Wike.

– I dag er jeg glad og fornøyd med at vi har fått lagt en litt tung sak bak oss, sier Nils Christoffer Bruserud, daglig leder i entreprenørfirmaet. Han tror heller ikke det vil bli aktuelt med et mulig erstatningskrav mot bedriften i fremtiden.