Politiet fant død person i brannruinene

NOTODDEN (NRK): Politiet har funnet en død person i brannruinene i huset som brant på Notodden natt til søndag.

Kripos på vei inn i hus på Notodden

Kripos fant mandag ettermiddag en savnet kvinne i 50-årene i brannruinene på Notodden.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Siste: Kl 16.30 melder politiet at det er funnet et lik i brannruinene. Det vil bli kjørt videre til Rettsmedisinsk institutt for videre undersøkelser. De pårørende er informert. Etterforskere, krimteknikere og hunder har gjennomsøkt brannåstedet i hele dag.

I formiddag kom Kripos' åstedsgranskere fra Oslo til Notodden for å søke gjennom det brente huset. Etterforskerne hadde med seg letehunder, og målet var å avklare om den savnede kvinnen hadde omkommet i husbrannen.

Polske myndigheter er varslet

En mann i 50-årene ble lørdag kveld fraktet til Haukeland med store brannskader. Han ga da beskjed om at det skulle være en kvinne i leiligheten, som er i tredje etasje i et av de tre husene som på Notodden kalles Tinnesvillaen.

Bjørn Flåta

Etterforskningsleder Bjørn Flåta.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Den savnede kvinnen er også i 50-årene, og har bodd hos Notodden-vennen sin siden desember. Både den skadde mannen og den savnede kvinnen er fra Polen. Polske myndigheter er varslet om saken.

Etterforskningsleder Bjørn Flåta i Notodden-politiet sa til NRK mandag formiddag at de hadde forsøkt å få kontakt med den savnede kvinnen på flere måter.

Ettersom alle disse måtene var mislykkede, antok de at kvinnen befant seg i huset.

– Var et uhell

Etter at huset begynte å brenne natt til søndag, var det lenge for varmt til at politi eller brannvesen kunne gå inn i huset. Det er dermed for tidlig å si noe klart om årsaken til brannen.

Kripos søker med hunder på Notodden

Kripos søkte med hunder inne i brannruinene.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi har fått opplysninger om at brannen skal ha startet ved et uhell med en lyskilde. Vi skal avhøre den skadde mannen på Haukeland universitetssykehus i dag, sier jourhavende jurist hos politiet, Vegard Lauvdahl.

Leilighetene var godkjente

Huset, som ligger i Peter Hognestads gate på Notodden, har seks godkjente utleieenheter. Både politiet og kommunen er sikre på alle boforhold i huset har vært lovlige.

Notodden brann- og feiervesen opplyser at heller ikke de har blitt har blitt varslet om at noe skulle være galt i huset, og det er ikke registrert avvik på adressen.

– Da vi kom for å slukke natt til søndag, virket også alle røykvarslerne i huset, opplyser Jhonny Brenna, leder for forebyggende i brannvesenet.

Brann i flermannsbolig Notodden

Politiet på Notodden kan ikke si noen om årsaken til brannen, men i dag går åstedsgranskerne fra Kripos inn i bygget.

Foto: Vegard M. Aas/Presse 3.0

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Programleder Martin Torstveit i tv-studioet.

Martin Torstveit gir deg lokale nyheter

Martin Torstveit gir deg lokale nyheter