Politiet vil ha kontakt med rånere på Facebook

Politiet følger med på sosiale medier, og ber arrangører av et rånertreff på Notodden ta kontakt.

Politiet vil ha kontakt med arrangører av rånetreff

Politiet ber arrangøren ta kontakt via Facebook-siden til arrangementet.

Foto: Skjermdump Facebook

På Facebook-siden til Vårtreff 2015 – Notodden inviteres det til rånertreff på Notodden lørdag 30. mai.

Dette har vi ikke hørt noe om og vil veldig gjerne ha kontakt med arrangøren, sier politioverbetjent ved Notodden politistasjon, Geir Andreassen.

Politiet har derfor gått til det noe utradisjonelle grepet å bruke arrangementet sin Facebook-side for å komme i kontakt med dem som står bak arrangementet.

– Det er første gang vi i politiet på Notodden benytter os av denne metoden, sier Andreassen.

Les også: Rånere skaper trafikkaos

Må planlegges

Mandag kveld er det 898 personer som har sagt at de skal delta på rånertreffet, og mer enn dobbelt så mange er invitert. Politiet ønsker ikke nødvendigvis å avlyse arrangementet, men sier det er viktig at ting foregår på en ryddig måte.

– Når det kan komme så mange mennesker, må dette planlegges. Det er visse krav som stilles til arrangører av store arrangement, blant annet at det skal foreligge en skriftlig søknad til politiet i god tid før arrangementet finner sted, sier Andreassen.

Det må bli klarhet i hvordan arrangøren tar seg av vakthold, renovasjon, sanitærforhold og andre logistikkmessige utfordringer.

– I tillegg må det være en avtale med grunneier. Det står på Facebook at arrangementet skal foregå i Hydroparken. Jeg har vært i kontakt med grunneieren der, og det er ingen avtale mellom han og arrangørene av rånetreffet.

Ofte seint ute

Andreassen sier arrangementer på Facebook ofte sprer seg raskt, og at mange kan møte opp.

– Derfor er det ekstra viktig at vi vet om dette i forkant, slik at vi kan ha en bemanning som sørger for at arrangementet går greit for seg.

Han sier det hender politiet får beskjed for seint.

– Litt for ofte vet ikke vi om fester eller arrangementer før det har utartet, og da opplever vi ofte uheldige situasjoner knyttet til vold eller hærverk, sier Andreassen.

Avhengige av tips

Han sier politiet prøver å følge med på sosiale medier så godt de kan, men at de er avhengige av tips fra publikum for å fange opp alt som skjer.

– Heldigvis har mange forståelse for at vi må vite om ting som skjer og tipser oss. Det er nødvendig for å kunne forebygge alvorlige hendelser.

Han sier politiet ikke ønsker å være en festbrems, men at de ønsker dialog med arrangørene.

– Forhåpentligvis kan vi få til et trivelig rånertreff og en god kveld på jobb for oss i politiet, avslutter Andreassen.