Politiet ber foreldre ta hensyn

Politiet ber foreldre og andre bilførere kjøre forsiktig ved barns skolevei. Politioverbetjent Morten Skarpaas varsler kontroller de to nærmeste ukene.

Morten Skarpaas

Politiet kommer til å stå ved alle barneskolene de to nærmeste ukene, sier trafikkansvarlig Morten Skarpaas i Vestfold politidistrikt.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Hver morgenen to uker framover skal politiet stå med politibil og se hvordan bilister tar hensyn til små barn som skal på skolen. Trafikkansvarlig Morten Skarpaas i Vestfold politidistrikt sier de skal være ved alle barneskolene i løpet av 14 dager.

Stressede foreldre

Han sier de fleste foreldre tar hensyn, men han har også sett eksempler på det motsatte:

– En gjenganger er foreldre som kommer i siste liten med unger som er usikret i bilen. Foreldrene kjører i full fart inn på avleveringsplassen. Ungene tumler ut. Foreldrene rygger i full fart for å rekke jobben. Sånn kjøring setter vi liten pris på, sier Skarpaas.

– Hva gjør dere når dere ser dette?

– Da må vi snakke med foreldrene og fortelle at dette gir dårlige signaler til barna og de andre som er på skoleområdet, sier Skarpaas.

Tryggere vei med synlig politi

Skarpaas ser at det hjelper at politiet er til stede. Selv om han har sett noen dårlige eksempler, sier han at de fleste foreldre og voksne tar hensyn. Politiet kommer til se på bilistenes hastighet, at de tar hensyn når barn krysser veien i fotgjengerfelt og sikring av barn i bil.

Men politiet skal også se om avleveringsområdene på skolene er trygge.

– Hvert år har det også grodd til med busker og kratt. Da blir vi enige med rektor og lærere om hvordan det bør være, sier Skarpaas.

Les også: – Kjør forsiktig ved skolestart

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Slik er livet til en syke

Slik lever vi: Sykepleier