Politiet advarer mot omstreifer i Sandefjord

Mannen har for vane å bryte seg inn i hus når det blir kaldt.

Utsikt over Sandefjord

Mannen er i Sandefjord i perioder, men har ikke bolig i kommunen.

Foto: Sandefjord Reiselivsforening

Merete Torp Nilsen, som er krimsjef i Sandefjord, forteller at politiet ser på mannen som en gjenganger. Det var Sandefjords Blad som først omtalte saken om mannen som flere ganger har brutt seg inn i boliger og boder, og griset det til.

– Han er i Sandefjord i perioder og av en eller annen grunn har han ikke et fast tilholdssted. Vi ser gjentatte ganger at han tar seg inn, enten ved å bryte seg inn eller ved å smette inn dører som går forsiktig igjen, for eksempel i borettslag eller eldresentre, og så tar han tilhold, sier hun til NRK.

Nå er mannen blitt observert i Sandefjord igjen, og politiet mener det er nødvendig å gjøre innbyggerne oppmerksomme på ham.

– Han gjennomfører ofte ganske mye skadeverk. Det er mye tilgrising av stedene han har vært på. Nå ønsker vi å advare og gjøre folk oppmerksomme på at han kan være rundt, slik at man kan forsøke å forhindre at han kommer seg inn.

– Ikke farlig

Hun mener det ikke er noen grunn til å være engstelig, men ønsker at innbyggerne er bevisste på at de kan få besøk.

Dersom noen ser mannen eller får besøk av ham, ønsker Nilsen at de kontakter politiet.

– Det begynner å bli kjølig, så han trekker nok inn for å få varme. Det kan være greit å låse dører til boder og liknende. Meld fra til oss om man ser ham steder han ikke skal være, så vi kan forsøke å finne en annen løsning for hvor han kan overnatte, sier hun.

– Er mannen farlig?

– Nei, det er ikke noe som tilsier det. Men jeg tenker at han kan være litt vanskelig å kommunisere med.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Reporter Stian Wåsjø Simonsen sjekker hva det koster å lade bilen, dusje og bruke oppvaskmaskinen på en dag med rekordhøye strømpriser.

Høye strømpriser: Stian sjekket prisen på en dusj

Høye strømpriser: Stian sjekket prisen på en dusj