Hopp til innhold

Fanger Pokémon 12 timer om dagen

Mobilspillet Pokémon GO motiverer barn og unge til fysisk aktivitet. En kjempepositiv trend mener kommuneoverlegen i Tønsberg.

Pokemon GO-spiller

At spillerne må ut å gå for å spille Pokémon GO er svært positivt mener kommuneoverlege i Tønsberg, Sigmund Skei.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Siden søndag har jeg vært ute og spilt i 12 timer, fra ni til ni, hver dag. Jeg blir veldig sliten, forteller Pokémon Go-entusiasten Simen Sundet Johansen.

Det er ikke bare spillerne som er glade for Pokémon GO. Kommuneoverlege i Tønsberg, Sigmund Skei, er også svært positiv til den nye trenden.

Sigmund Skei

Kommuneoverlege i Tønsberg, Sigmund Skei, håper appen kan aktivisere unge som ellers hadde sittet inne.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

– Jeg har lagt merke til at folk går omkring med mobilen, og har skjønt at det er et spill som går ut på å fange fiktive Pokémoner i naturen og terrenget. Jeg er kjempepositiv til at barn og voksne kommer seg ut på tur og beveger seg, sier Skei.

Ikke lenger PC og Cola

Kommuneoverlegen er glad for alt som motiverer til fysisk aktivitet. Selv små mengder trening kan bedre både fysisk og psykisk helse.

– Det er ikke alle i Norge som er født med ski på beina eller vil løpe timevis i skogen. Mange foreldre er på jobb mens barna er hjemme. Da blir mang ofte sittende med PC hele dagen, selv om sola skinner ute, sier Skei.

Han håper derfor at spillet kan være med på å aktivisere grupper som ellers hadde tilbrakt mye av sommeren innendørs.

– Tradisjonelt har PC og Cola vært en karikatur på mange unge. At dette spillet fenger dem og får dem ut er kjempeflott.

Simen Sundet Johansen

Simen Sundet Johansen tror han ville sittet hjemme med PC hvis ikke det var for mobilspillet.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

– alt med måte

Hadde det ikke vært for Pokémon GO forteller Simen Sundet Johansen at han antageligvis hadde sittet hjemme foran PCen sin. Isteden tilbringer han dagene ute på sykkel for å fange fiktive monstre.

Til tross for positiviteten vil kommuneoverlege Skei understreke at også fysisk aktivitet må gjennomføres med måte. Dette er særlig viktig for grupper som ikke er vant til en aktiv livsstil.

– Hvis folk som ellers ikke beveger seg noe særlig plutselig går i timevis, kan man fort pådra seg belastningsskader. Også flotte aktiviteter må porsjoneres ut, forteller Skei.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark