Hopp til innhold

Dropper fylla for å spille Pokémon GO

PORSGRUNN (NRK): Fredrick Langhorst har blitt så hekta på spillet, at han dropper fylla i helgene for å spille Pokémon sammen med flere kamerater.

Pokemon GO, Fredrick Langhorst

POPULÆRT: Appen Pokémon GO er brennhet om dagen. Det har fått flere unge og voksne opp fra stolen, og ut for å leite etter Pikachu og co.

Foto: Jonas Sivertsen Fossing / NRK

– Det blir heller Pokémon i helgene ja. Det er flere som har mast om at jeg må bli med å drikke og sånt, men det er ikke aktuelt, forteller Fredrick Langhorst.

Spiller Pokemon GO

Kameratene Stian Lindberg, Anders Holtan og Fredrick Langhorst har blitt helt hekta på Pokémon GO.

Foto: Jonas Sivertsen Fossing / NRK

Du har kanskje fått med deg at mange unge og voksne farter rundt med en mobil, på jakt etter Pokémon. Pokémon GO er et stedsbasert mobilspilll med en utvidet virkelighet.

Spillet lar spillere fange, bekjempe og trene Pokémon. Langhorst mener det er bedre å bruke helgene på Pokémon enn å være på fylla.

– Du sparer jo ganske mye penger på det. Samtidig så har du den "dagen derpå", hvor man bare ligger rett ut hele dagen. Jeg vil si det er mye sunnere å komme seg ut å finne Pokémon.

Positivt

Kari Randen

Daglig leder i kampanjeorganisasjonen for alkovett, Av og Til, Kari Randen, er opptatt av at ungdom kan finne på andre ting enn å gå på fylla i helgene.

Foto: Irene Sandved Lunde/Bård Gundersen

Kari Randen, daglig leder i kampanjeorganisasjonen for alkovett, Av og Til, syntes det er bra at ungdommer finner på andre ting enn å være på fylla i helgene.

– Jeg tenker at det er positivt. Det er litt artig at ungdom har andre ting å finne på enn å gå på fylla, sier hun.

Hun mener at det å dra på fylla i helgene er en nedadgående trend blant ungdom.

– Vi ser at ungdom nå drikker mindre enn det de gjorde før. Det henger nok sammen med at ungdommen nå har mange andre type tilbud og aktiviteter som de kan gjøre, for eksempel sånn som Pokémon GO, forteller Randen.

Sosialt

– Jeg har fått mange nye bekjente mens jeg har spilt. Du møter jo folk på en helt annen måte enn når du sitter og spiller på dataen, forteller Langhorst.

Selv har han opplevd at folk kan være litt negative til spillingen.

– Noen har jo blitt litt negative når man går rundt og kikker på mobilskjermen sin. De syntes kanskje det er helt hull i hodet, men for min egen del har Pokémon GO bare vært positivt.

Han har møtt mye folk ute på jakt etter Pokémon, som ellers ikke er så mye ute.

– Det er flere som har sosial angst, så møter de noen andre som leter etter Pokémon, så kommer de i prat. Det hjelper de jo på den måten. Alle har jo noe felles, så da blir det veldig lett å komme i prat med folk.