Hopp til innhold

Pokémon Go-feberen fortsetter

De som trodde fjorårets pokémon-feber skulle dø ut, tok feil.

Pokémonjakt

PÅ JAKT: Pokémonjegerne har inntatt gatene igjen.

Foto: Annette Grasmo Bergman / NRK

I fjor sommer vrimlet det av folk i alle aldre som gikk med nesa ned i mobilen og lette etter pokémoner. Da kulda satte inn, var det bare de mest iherdige som fortsatt fanget pokémoner utendørs.

Med vinterferie og milde dager har både nye og rutinerte pokémonjegere trukket ut i gatene igjen, og nå har det dessuten kommet 80 nye pokémoner på mobilspillet.

Fortsatt populært

16 år gamle Marius Ustad fra Horten fanger pokémoner på et av de mest populære pokémonstedene i Horten – ved kirka på Karljohansvern.

Her er det ofte satt opp såkalte «lures», eller feller, i spilluniverset som tiltrekker seg pokémoner, og Marius er i gang med å spille Pokémon Go igjen etter en liten pause.

Pokémonjakt

SYKLER: Marius Ustad fra Horten bruker sykkel nå han er ute på pokémonjakt.

Foto: Annette Grasmo Bergman / NRK

– Jeg spilte fram til midten av januar, og så tok jeg en pause da jeg hadde fanget alle pokémonene i generasjon én, forteller han.

Nå har han tatt opp jakten igjen, for i tillegg til at det ble lansert 80 nye pokémoner på mobilspillet i forrige uke, har det også skjedd annen utvikling i spillet.

– Da jeg åpnet appen i forrige uke, så jeg mange pokémoner jeg ikke hadde fanget, og det var mye nytt og spennende.

Vinterferiesyssel

Marius Unstad er ikke alene om å bruke vinterferien til å fange pokémoner. Ved Horten kirke stopper det stadig biler med pokémonjegere, men de aller fleste velger å gå eller sykle. Det er bevegelse i gåhastighet som må til om man skal samle kilometer for å klekke pokémonegg.

Søsknene Simen og Helle Romdahl brukte en av vinterferiedagene til å gå på Pokémon Go-tur sammen med mamma Merethe, og turen gikk i sikk sakk rundt Horten kirke.

Pokémonjakt

MØTER VENNER: Helle Romdahl møtte klassekamerater da hun jaktet på pokémoner ved Horten kirke sammen med broren Simen. Fra venstre: Jakop Larsen, Patriks Priede, Helle Romdahl og Simen Romdahl.

Foto: Annette Grasmo Bergman / NRK

– Jeg var litt imot det til å begynne med og tenkte at nå kommer enda et spill de skal henge seg opp i, men så merket jeg at de var mye ute og gikk, og det var lett å få dem med ut på tur, sier mamma Merethe Romdahl.

Enkel forklaring

Natascha Röösli, som er PR-ansvarlig og spillutvikler hos Rock Pocket i Tønsberg, tror det er en enkel forklaring på at Pokémon Go holder stand i vrimmelen av data- og mobilspill.

– Pokémon-figurene var allerede en stor suksess, og nå kan man dele det med venner via mobilen. Det er ikke alle som har en spillkonsoll, sier Röösli.

Spillutvikler

ENKELT: PR-ansvarlig og spillutvikler Natascha Röösli hos Rock Pocket i Tønsberg tror Pokémon Go holder stand fordi mobilspillet er enkelt å forstå.

Foto: Annette Grasmo Bergman / NRK

Ifølge Natascha Röösli er det også viktig at spillet kommer med nytt innhold og at det er enkelt å begynne å spille.

– Det er lett å forstå hvordan det funker, og det gjør at folk i alle aldre kan spille det, sier Natascha Röösli.

Marius Unstad bekrefter det. Han har møtt pokémonjegere som er alt fra små barn på 7 år til mormor på 70.