Skulle hjem, endte i fengsel

Da flyselskapet nektet ham å reise fordi han var for full, gikk det til slutt i ball for rumeneren som skulle hjem.

Torp Sandefjord Lufthavn
Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

En formiddag i begynnelsen av desember endte ikke helt som planlagt for en rumensk mann i midten av 30-årene.

Egentlig skulle han med flyet til Bucuresti fra Torp Sandefjord lufthavn, men flyselskapet nektet ham å gå ombord på flyet fordi han var for beruset. En politibetjent geleidet ham ut av flyhavnen og tok ham med utenfor politiets lokaler der. Politiet sa til ham at han måtte forlate flyplassområdet.

En time senere meldte lufthavnvakta fra til politiet at mannen fremdeles var i flyplassbygget og at han var til sjenanse for andre.

For andre gang ble han så geleidet ut av bygget og fortalt at han måtte gå. Mannen sa at han ville ringe den rumenske ambassaden, og politibetjenten gikk inn på stasjonen for å finne telefonnummeret.

Da betjenten kom ut igjen hadde mannen urinert på trappa til politistasjonen og han stod med buksesmekken nede. Mannen nektet for at han hadde gjort det, men retten trodde han ikke.

Så ble det verre

Politiet fortalte mannen på nytt at han måtte forlate stedet, men han nektet. En politipatrulje ble tilkalt for å få ham bort. Da beveget han seg igjen mot flyplassbygget. Da en betjent tok tak i ham for å snu ham, strittet han imot og han ble lagt i bakken og fikk håndjern på seg.

Tiltalte har forklart at politiet kastet seg over han.

Da han lå på bakken skal han startet å rope "I will kill you!" til de tre politibetjentene som var der. Da mannen skulle settes inn i en patruljebil fra Tønsberg strittet han kraftig imot, låste beina under bilen og under døra. De seks politibetjentene klarte ikke å få ham inn i bilen og stripset beina hans. Da fortsatte han å rope "I will kill you". Han ble også iført en spyttmaske.

... og verre

I bilen på vei til Tønsberg prøvde mannen å sparke en betjent og han skal ha prøvd å bite politimannen. Politiet måtte stoppe bilen i en lomme på E18 og forsterkninger ble tilkalt. Så mistet rumeneren bevisstheten på et vis, og ble kjørt til Sykehuset i Vestfold.

Der våknet han igjen og kom med mange ufine kommentarer. Da han på ny skulle settes inn i bilen ropte han "I will kill you", "I will kill your family" og "I will kill your children".

Mannen har hele tiden nektet for at han har truet politibetjentene, men retten mener det er bevist ut over enhver tvil at han oppført seg slik politiet har beskrevet.

Nå er den rumenske mannen dømt til ubetinget fengsel i 40 dager og han må betale saksomkostninger på 4000 kroner.