– Dette er pinlig, Bård

Fremskrittspartiet i Bamble står fritt til å stemme for eiendomsskatt. – Det er pinlig for Bård Hoksrud, mener NRKs politiske kommentator, Kyrre Nakkim.

Bård Hoksrud og Kyrre Nakkim

NRKs politiske kommentator, Kyrre Nakkim mener eiendomsskatt-saken blir pinlig for Bård Hoksrud.

Foto: NRK

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud fra Bamble i Telemark har gått høyt ut mot eiendomsskatten i egen kommune. Etter landsmøtet for halvannen uke siden skulle han hjem og rydde opp.

Det har om mulig blitt mer rotete. Denne uken bestemte Frps gruppemøte i Bamble at deres representanter står fritt når kommunestyret torsdag skal stemme over utvidet eiendomsskatt. Dette er stikk i strid med landsmøtevedtaket. Her er hva Hoksrud sa på landsmøtet.

Man ønsker at partiet skal være veldig tydelig på viktige saker for partiet. Eiendomsskatt er en kjempeviktig sak, og bompenger er en kjempeviktig sak. Så må man sørge for at lokallagene også følger opp det som er partiets politikk, og at man følger partiprogrammet.

Bård Hoksrud

- Dette er pinlig, Bård!

På landsmøtet nedkjempet Hoksrud Terje Søviknes i kampen om en plass i sentralstyret, fordi ordfører Søviknes har innført bompenger hjemme i Os kommune. Nå ser det ut til å være flertall for at Hoksruds Frp-styrte kommune innfører boligskatt for alle.

Hoksrud selv ønsker ikke å kommentere hvor pinlig boligskatt-saken er for ham.

– Dette er en pinlig sak for Fremskrittspartiet, som nettopp har hatt et landsmøte, hvor de har vedtatt at i slike viktige saker skal partiet stå samlet som en enhet. Mannen bak vedtaket var Bård Hoksrud. Når de i hans egen bakgård bryter det landsmøtevedtaket, som var strengt, viser det seg at det landsmøtevedtaket var umulig å håndheve, sier NRKs politiske kommentator, Kyrre Nakkim.