Person omkom i tunnelulykke

En polsk bygningsarbeider døde fredag kveld etter en arbeidsulykke i en tunnel i Holmestrand. Mannen jobbet for en underentreprenør på tunnelprosjektet som drives av Jernbaneverket.

Luftambulanse på plass

Luftambulansen er på plass ved tunnelen under Fibo i Holmestrand.

Foto: Stener Kalberg

Ulykken skjedde inne i tunnelen som Jernbaneverket bygger, under nedlagte Fibo i Holmestrand. Det er Skanska Norge som er entreprenør for byggeprosjektet.

– Nå jobber vi for å ta vare på de ansatte etter den tragiske ulykken, sier kommunikasjonsdirektør Pål Petter Syse til NRK. Han er nå sammen med ledelsen i Skanska på ulykkesstedet og møter arbeiderne. Skanska har også bedriftslege på byggeplassen fredag kveld.

Personen som omkom jobbet for en underentreprenør av Skanska Norge. Arbeidsgiveren har vært i kontakt med de pårørende av den polske mannen som døde i ulykken.

– Vi skal ikke spekulere på årsaken til ulykken, det får etterforskningen vise. Men det vi vet er at han jobbet med fugearbeid på en lift, sier Syse til NRK.

Arbeidsulykke Holmestrand

Hjelpemannskap utenfor tunnelen hvor en person omkom fredag kveld, under arbeid for en underentreprenør for Jernbaneverket.

Foto: Stener Kalberg

Pressevakt i Jernbaneverket, Inge Hjertaas, forteller at de er informert om ulykken og at anleggslederen er på ulykkesstedet.

– Vi har fått informasjon, men etterforskning får vise hvordan ulykken skjedde, sier Hjertaas.

Operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt, Tormod Kristiansen, sier politiet fremdeles er på stedet for å gjøre undersøkelser.

Klokken 20.41 bekreftet politiet at ulykken fikk dødelig utfall.