Per-Erik Burud er funnet død

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mannen som torsdag kveld ble funnet i vannet syd for Veierland bekreftes å være Per-Erik Burud. – Vi tenker mest på familien nå, sier konstituert Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Torsdag kveld ble en død mann funnet i vannet utenfor Tjøme i Vestfold i området der Kiwi-sjef Per-Erik Burud var meldt savnet. Senere identifikasjon viste at det var savnede Per-Erik Burud.

Han ble funnet ved 22-tiden torsdag kveld i området rundt Pikeskjær-Kariskjær like nord for Flåteskjær ved Tjøme, bekrefter politiet i Vestfold. Obduksjonsrapporten er så langt ikke klar.

– Sorg og lettelse

Konstituert Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy forteller at beskjeden ble motatt med både sorg og lettelse.

– Sorg fordi det nå er bekreftet at han er omkommet, men lettelse fordi han heldigvis er funnet. Vi tenker mest på familen nå, sier Bjørkøy til NRK.no.

Han har sendt ut en beskjed til alle Kiwi-butikkene i landet.

– Vi vil holde en minnestund etter stengetid i alle butikkene i dag, sier han.

Innstilte søket

Det var en privatperson som oppdaget den døde mannen i vannet. Funnet ble ikke gjort i forbindelse med den organiserte private leteaksjonen som har pågått etter at politiet innstilte søket etter Burud 17. juli.

Buruds kone og en venninne av henne ble funnet i sjøen og sendt til sykehus etter båtulykken natt til 13. juli, men livene deres sto ikke til å redde. Paret har to barn i tenårene.

Per-Erik Burud

Fredag morgen ble det bekreftet at mannen som ble funnet død i vannet utenfor Tjøme i Vestfold er Per Erik Burud.

Foto: Norgesgruppen / Scanpix

En fjerde person, 41 år, klarte å komme seg på land etter ulykken. Han pådro seg kun lette skader.

– Lå med ansiktet mot vannet

41-åringen som overlevde båtulykken utenfor Tjøme fortalte redningsmannskapet at det siste han så av Burud var at han lå med ansiktet mot vannet.

Politiet tror det var Per-Erik Burud som førte ulykkesbåten da de to venneparene ble kastet på sjøen.

– Ut ifra de opplysningene vi har nå, så ser det ut som det var den savnede som førte båten. Det virker som at de har blitt kastet på sjøen, så en viss fart må de ha holdt, sa politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB to dager etter ulykken.

Etter det politiet har fått opplyst var de to venneparene på vei fra fest på øya Veierland i en gummibåt av typen Goldfish 29, og de skulle til Tjøme.

Leteaksjon etter Per-Erik Burud

Politiets leteaksjon varte i fire dager før Burud ble antatt omkommet av politiet og søket ble innstilt.

Foto: Grøtt, Vegard / SCANPIX