Pensjonistforbundet reagerer på historien om Aase Straume

SKIEN (NRK): Historien om Aase Straume, som døde under uverdige forhold på et sykehjem i Skien, har gjort inntrykk på folk. Pensjonistforbundet er blant dem som reagerer sterkt på historien.

Fagforbundets leder Jan Davidsen.

BURDE TENKE PÅ ALDERDOM OFTERE: Jan Davidsen (til høyre), leder i Pensjonistforbundet, mener folk fokuserer for lite på alderdom i hverdagen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Etter at NRK satte lys på situasjonen til den 91 år gamle Aase Straume som døde på Skien helsehus under dårlige forhold, har reaksjonene kommet på løpende bånd. Flere har også begynt å tenke over sin egen alderdom etter at de har hørt historien.

Aase Straume

Aase Straume døde under dårlige forhold, det får folk til å tenke.

Foto: Privat

Synes folk burde tenke på dette oftere

Jan Davidsen, leder av Pensjonistforbundet synes historien om Aase Straume er veldig trist og liker ikke at det må slike historier til for at folk begynner å tenke på egen situasjon som gammel.

– Det er veldig trist at folk skal ha denne usikkerheten for fremtiden og ikke minst at det må skje denne typen ting for at folk skal tenke på det. Det burde være en naturlig del av hverdagen å tenke på andre en seg selv, sier han.

Davidsen synes situasjonen for eldre i dag stort sett er bra, men han mener også at den kan bli mye bedre.

– Vi lever jo i verden beste land, men det er ikke å legge skjul på at det er mange eldre som ikke lever med den tryggheten de skulle hatt. Vi har nådd målsettingen om at folk skal leve lenge. Det på tide å fokusere mer på trygghet og forutsigbarhet, sier Davidsen.

Saken om Aase Straume har engasjert mange i hennes hjemby. Hun var en markant skikkelse blant annet som fylkeskultursjef, journalist og samfunnsdebattant. Dette har fått mange i Skien til å se for seg sin egen alderdom.

Hva tenker folk om å bli gammel i Norge.

GRUER SEG: Roger Steiner ser ikke frem til å bli gammel i Norge.