Fant gjærsopp på pasientstue

Pasientstua ble stengt umiddelbart, opplyser sykehuset.

Skiltet ved inngangen til sykehuset i Tønsberg.

SPØRSMÅL: Sykehuset ber foreldre som har hatt barn på nyfødtintensiv de siste ukene, om å ta kontakt med barneavdelingen dersom de lurer på noe.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

En av pasientstuene på nyfødtintensiven ved Sykehuset i Tønsberg er stengt etter funn av gjærsopp. ​Soppen ble avdekket gjennom prøver sykehuset selv tok etter en vannlekkasje på rommet.

Vanligvis er det mellom tre til seks personer i pasientstua.

Seksjonsleder Morten Falke ved barneavdelingen på sykehuset sier soppen trolig ikke har påført pasientene noe skade.

– Vi har hørt med folk som kan mer enn oss om dette, både hos Folkehelseinstituttet og hos arbeidsmedisinsk avdeling på Sykehuset Telemark, og de sier at det sannsynligvis ikke representerer noen vesentlig helserisiko, tatt i betraktning at skaden ikke er større enn det som er sett til nå, sier han til NRK.

Pasientstua ble stengt umiddelbart etter at gjærsoppen ble oppdaget, og pasientene er flyttet til andre rom og avdelinger på sykehuset. Arbeidet med å renovere pasientstuen startet mandag denne uken.

Ingen dagligstue for pårørende

Falke sier at det vil være normal drift på avdelingen mens det aktuelle rommet saneres. Arbeidet skal etter planen ta en til to uker.

– Vi gjør om dagligstuen på nyfødtintensiv til pasientrom. Det betyr at pårørende dessverre ikke får tilgang til dagligstue i den perioden reparasjonene foregår, forteller Falke.

Foreldre som har hatt barn på avdelingen de siste ukene, kan ta kontakt med barneavdelingen dersom de har spørsmål, opplyser sykehuset på sin nettside.

Sjekker resten av avdelingen

Avdelingssjef for bygg og eiendom, Henry Dallager, sier det er svært beklagelig at det er avdekket gjærsopp.

– Vi gjør nå en grundig inspeksjon av resten av avdelingen. For sikkerhets skyld går vi også gjennom andre avdelinger i samme bygg, men vi har ingen indikasjoner på at andre rom har samme type skader, sier Dallager til nettsiden.