Pårørende lager lokal støttegruppe

En støttegruppe for pårørende etter 22.juli-tragedien etableres i Vestfold.

Støttegruppe 22. juli

Det blir opprettet en lokal støttegruppe i Vestfold for pårørende etter Utøya-tragedien. Ingerd Saasen Backe og Beate Vatndal (t.h) er blant initiativtagerne.

Foto: Rune Christoffer Holm / NRK

Nasjonalt er det opprettet en støttegruppe for overlevende og pårørende etter terrorhandlingene på Utøya og i regjeringskvartalet. Nå vil man også lage en lokal gruppe i Vestfold.

– Det er mye å ta tak i, sier Beate Vatndal fra Tønsberg, som selv mistet datteren, på Utøya.

Lokal støttegruppe

Hun er en av initiativtakerne til å få etablert en egen, lokal støttegruppe for de berørte av 22.juli-massakren,

– Først og fremst vil jeg si at Benedicte var en engasjert person, og jeg tror at hun ville ha likt at jeg engasjerer meg i dette. Jeg tror at det viktigste er det samholdet vi kanskje får sammen. Vi har ulike behov, og det er ofte vanskelig å fange opp de behovene. Når vi samles er dette kanskje lettere å ta tak i, sier Vatndal.

Vatndal sitter selv som varamedlem til interimsstyret for den nasjonale støttegruppen.

– Viktig med lokalt tilbud

– Det er viktig å ha et lokalt tilbud også, slik at vi kommer nærmere folk, sier hun.

I samarbeid med ordføreren i Tønsberg blir det nå invitert til et møte for alle pårørende i Vestfold etter tragedien 22.juli 2011.

– Vi ønsker å sikre at de berørte får best mulig oppfølging og informasjon i forhold til psykisk helse, utdanning, forsikring og forestående rettssaker, sier ordfører Petter Berg.

Selvstendig organisasjon

Formålet med møtet er å informere om status om situasjonen og hva som vil skje videre for de mange pårørende i Vestfold. I tillegg ønsker initiativtakerne altså å etablere en lokal støttegruppe, i første omgang i form av et interimsstyre.

– Støttegruppen vil bli et offisielt talerør og arbeide som en selvstendig organisasjon. Vi ønsker å sette i verk tiltak for å støtte hverandre som pårørende. Mange trenger hjelp, både til å finne ut hva de trenger og hvordan de skal få det, sier Beate Vatndal.