Paal Flaata: – Opp av kistelokket, og rett til himmels

Så stor var etterspørselen etter billetter til Midnight Choirs første gjenforeningskonsert i mars neste år, at det allerede er satt opp ekstrakonsert.

Paal Flaata på jubileumskonsert for Athletic Sound

SLO TIL DA ROCKEFELLER SPURTE: Paal Flaata sier han gleder seg til å opptre med de andre gutta i Midnight Choir i Oslo i mars neste år.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

– Opp av kistelokket og rett til himmels, sier vokalist Paal Flaata om den sterke responsen på nyheten om at bandet gjenforenes i 2016.

Billettene til den såkalte One Night Only-konserten på Rockefeller søndag 6. mars 2016 forsvant på få timer, og nå meldes det om ekstrakonsert mandag 7. mars.

For koret var langt fra glemt, og mange later til å ha tatt Rockefeller på ordet om ikke å gå glipp av denne unike muligheten til å oppleve dette legendariske bandet live.

Les også:

Sammen for å øve

Flaata sier medlemmene i Midnight Choir har fått det han karakteriserer som flotte tilbud opp gjennom årene om å gjenforenes. Men først da forespørselen fra Rockefeller kom om å bli med 30-års jubileumsfeiringen til konsertscenen, slo korguttene til.

– Vi fant ut at vi må begynne å øve snart, ler Flaata.

Hittil har imidlertid ikke Flaata, Atle Al DeLoner Bystrøm som var bandets låtskriver, pianist og gitarist og bassist Ron Olsen møttes. Det skjer neste måned, ifølge Atle Bystrøm, som til NTB sier dette om at bandet fremdeles står så sterkt:

– Helt fantastisk. Gledelig for alle dem som har fulgt oss i alle år, og gått med håp om at dette skal skje. Jeg gleder meg noe voldsomt, sier Bystrøm, som tror Midnight Choir vil spille et tverrsnitt av katalogen.Vi må oppfylle tre ting; både det kunstneriske, at publikum får det de vil ha, og at det inspirerer til spilleglede hos musikerne.

Midnight Choir: «Waiting for the bricks to fall»

Ron Olsen, Atle Bystrøm og Paal Flaata er overveldet over publikumsinteressen for konsertene på Rockefeller i mars neste år.

Foto: Albumcover

For tidlig å snakke om gjenforening

Midnight Choir ble dannet i 1992, og rakk fem album før det ble oppløst i 2004.

I 1994 kom den selvtitulerte debuten, fulgt av Olsen's Lot i 1996, Spellemannsvinnende Amsterdam Stranded i 1998, Unsung Heroine i 2000 og Waiting for the Bricks to Fall i 2003. Alle kom høyt på VG-listen, de to siste utgivelsene helt inn på topp 3.

Noen gjenforening synes de involverte foreløpig det er for tidlig å snakke om. Paal Flaata har etter oppløsningen av Midnight Choir gitt ut seks soloskiver, mens Atle Bystrøm gjorde fem samt en sjette med bandet Transfigured Night. Ron Olsen slapp skive i 2002.