På sommerleir uten godteri og mobiltelefon

Utenfor Tjøme, på feriekolonien Camp Hudøy, er det foreldre- og internettfri sone for barn og unge

Hudøy camp

LYKKELIGE CAMPERE: Julie Elisabeth Moe, Tone Skaarseth Rørvik og Pernille With synes det er stor stas å være på camp på Hudøy. Pernille forteller at hun har vært her i flere år.

Foto: Alexander Joyce / NRK

– Det går helt ekstremt bra, det er litt deilig å være borte fra dem egentlig, sier Julie Elisabeth Moe.

Sammen med venninnene Tone Skaarseth Rørvik og Pernille With er hun blant de over 400 barna som kommer til Camp Hudøy utenfor Tjøme om sommeren. Å være borte fra foreldrene i 12 dager går helt fint for venninnene.

I tillegg til foreldrefri sone er det også internett- og mobiltelefonforbud her.

– Vi savner det ikke så veldig mye. Det er litt deilig å slippe å ha telefonen i lomma hele tiden, sier Julie Elisabeth Moe.

Uten internett og godteri

På sommerøya Hudøy utenfor Tjøme i Oslofjorden har det vært sommerleir i over 90 år. Formålet med feriecampen er å gi alle skolebarn i Oslo et trygt og og innholdsrikt ferietilbud. Siden 1991 har Hudøy vært drevet av Stiftelsen Hudøy, et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og Oslo kommune.

I dag fikk barna som camper her besøk fra barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne. Hun syntes det var flott å se hva midler fra regjeringen blir brukt til på Hudøy.

Solveig Horne på Hudøy

HYGGELIG MØTE: Barne-.likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne møtte i dag fornøyde barn og ungdom på Camp Hudøy.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Det viser at barn klarer seg veldig godt uten internett og godteri. Vi voksne kunne sikkert ha godt av noen dager uten dette vi også. Her skal man skal få lov til å leke, være ute i naturen, treffe venner og få venner, sier Horne.

Les også:

Rekordmange deltar

Regjeringen har en nasjonal tilskuddsordning på 146 millioner som frivillige organisasjoner kan søke midler fra. Horne mener det som foregår på Hudøy er verdt pengene.

– Det er rekordmange barn og ungdom nå i år som får lov til å være med på slike ferieaktiviteter. Det er kjekt å se at pengene når ut til dem som faktisk trenger det og se barn med stjerner i øynene, sier hun.

Solveig Horne

IMPONERT: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne var imponert over det hun fikk se på Camp Hudøy i dag. Her sammen med daglig leder på Camp Hudøy, Finn Edvin Brøndal.

Foto: Alexander Joyce / NRK