Overrasket elever i Sandefjord

TV-aksjonen overrasket elevene ved Ranvik ungdomsskole i Sandefjord med et forrykende show i dag. Fordi elevene har gjort en ekstra innsats for TV-aksjonen.

Tooji på Ranvik ungdomsskole

Disse elevene har vært fantastiske, sier Tooji om elevene ved Ranvik ungdomsskole i Sandefjord

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

I anledning TV-aksjonen kommende søndag har en gruppe artister reist rundt i landet og møtt barn i grunnskolen for å fortelle om aksjonen og lage show. Åtte skoler i landet ble trukket ut etter å ha meldt seg på.

Ranvikelevene har pantet flasker

Ranvik ungdomsskole i Sandefjord meldte seg ikke på, men de gikk i gang tidlig i høst med flaskeinnsamling til inntekt for TV-aksjonen.

Resultatet til nå har blitt 30 000 kroner og artistturneen ble så imponert at de tilbød skolen å komme med et bonus show.

I dag kom tidligere eliteskiløper Odd Bjørn Hjelmeset, artisten TOOJI og rappe-duoen Robin og Bugge på besøk.

TV-aksjonen laget show på Ranvik ungdomsskole i Sandefjord

Show på Ranvik der alle, også ordfører Bjørn Ole Gleditsch ble revet med.

Visste ikke noe

– Vi visste ingen ting før sist mandag, sier Miranda Garaj som har stått i spissen for skolens aksjon. Det vi har fokusert på er å samle inn flasker og så gi pengene til TV-aksjonen, sier hun.

Og elevene har vært velvilligheten selv. Tre stasjoner på skolen har vært innsamlingsplass. Store sekker og et utall bæreposer er fylt opp.

Miljøarbeider Jarle Hem ved skolen satte det hele i gang, men fikk en tilleggsidé. Hans mor arbeider med demente i Sandefjord. De har blant annet et band som kalles «Dementes». Og bandet stilte villig opp på skolen tidligere i høst.

– Dette ble en pantekonsert, sier Hem, som roser elevene på det beste. Pantekonserten gav et stort utbytte, sier Hem. I tillegg til inngangspenger var det også andre tiltak enn selve konserten den kvelden, blant annet auksjon av ulike kunstverk som demente i Sandefjord hadde laget.

Samlet har nå elevene ved Ranvik ungdomsskole samlet inn over 30 000 kroner, men fortsetter.

Tooji og Miranda

Miranda Garaj har vært pådriver for flaskeinnsamlingen blant elevene. Besøket av Tooji og showet fra TV-aksjonen var en overraskelse.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Ekstrakonsert som takk

Konserten var en overraskelse og en ekstrakonsert som en takk og gave fra TV-aksjonen.

– Skolene har meldt seg på og vi trakk ut åtte skoler i landet som vi har besøkt, sier artisten Tooji som er med på turneen. Når vi fikk høre om innsatsen til eleven på Ranvik ble det bestemt å gi dem et påskjønnelse ved at vi kom og laget en bonuskonsert, sier han.

Hårfønerkamp show TV-aksjonen på Ranvik ungdomsskole i Sandefjord

Martin Svendsen i hårfønerkamp mot Odd Bjørn Hjelmeset.

Med rapperne Robin og Bugge på scenen, tidligere eliteskiløper Odd Bjørn Hjelmeset som bl.a. fortalte om demens i egen familie og lekte litt med elevene, og ikke minst Tooji i aksjon, ble det skikkelig fart i skolens aula i dag.

Og alle danset med, både lærere, elever og andre. Blant de virkelig ivrige voksne var ordfører Bjørn Ole Gleditsch. Det vises tydelig på den ene videoen i denne artikkelen.