Hopp til innhold

Politiet og kommunen bekymret over Bandidos

SKIEN (NRK): Skien kommune er bekymret for aktiviteten til MC-klubben Bandidos. For en drøy uke siden ble de tatt opp som fullverdig medlem av Bandidos Norge.

Pressekonferanse om Bandidos

PRESSEKONFERANSE OM BANDIDOS: Skien kommune og politiet holder pressekonferanse om MC-klubben Bandidos.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Det foreligger veldig god dokumentasjon fra politiet som har veldig god oversikt, og vi i kommunen har også vært på området der MC-klubben holder til, og vi har hatt branntilsyn. Det sier ordfører i Skien, Hedda Foss Five til NRK.

Sammen med politiet har Skien kommune en lengre periode hatt fokus på MC-klubben Bandidos` aktiviteter i Strømdaljordet. 62 på Gulset i Skien.

Hedda Foss Five

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five vil ha MC-klubbene ut av landet.

Foto: Tom Andersen / NRK

Vi er veldig lite begeistret for å få denne MC-klubben til kommunen. MC-klubben Hells Angels har etablert seg og vært en stund i nabobyen vår, Porsgrunn. Der ligger aktiviteten litt nede nå, men vi har ikke hatt noe ønske om å få den type motorsykkelmiljø i Skien.

Bandidos er en såkalt "enprosentklubb", og har en lang historie for å være i konflikt med andre MC-klubber, og drive med ulike typer kriminalitet.

Ut av Telemark- ut av landet

Ordføreren legger ikke skjul på at hun ønsker motorsykkelklubben bort fra fylket.

– Vi vil ha dem ut av Telemark, og ut av landet. Det er tendenser som viser at flere kommuner får denne typen etableringer av slike klubber. Jeg kommer til å utfordre politiet og politikere til å ta tak i dette, for dette er et nasjonalt problem.

Klokken 11 i dag kalte politiet sammen med Skien kommune inn til pressekonferanse som omhandlet bekymringene rundt MC-klubben Bandidos.

Strømdaljordet. 62

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark