Ordfører Christensen: – Jeg tar selvkritikk

Ordfører på Notodden, Jørn Christensen legger seg flat og beklager at han utvidet skjenketiden med en halv time under verdensarvfesten i byen.

Jørn Christensen

ANGRER: Ordfører på Notodden, Jørn Christensen, sier han angrer på helgens stunt da han utvidet skjenkebevillingen i byen.

Foto: David Krekling / NRK

Christensen bestemte å utvide skjenketiden på puben Bellmann på Notodden, under en markering av verdensarvstatusen til Notodden og Rjukan, hvor han selv var til stede. Puben stengte ølserveringen klokken 0200, men Christensen bestemte seg for å utvide den. Det var VG som først omtalte saken.

Jeg tok en beslutning ut ifra god tro. Som ordfører hadde jeg ikke fullmakt til å utvide skjenketiden, og det beklager jeg, sier han til NRK.

Ordføreren forteller at han mente hans generelle mandat som ordfører ga ham rett til å si at skjenkingen ute var greit, og at han konfererte med rådmannen før han tok avgjørelsen. Det går han nå tilbake på.

– Helgens feiring i Notodden var historisk, og et resultat av en fantastisk dugnadsinnsats. Da mente jeg det var på sin plass at de som har lagt ned så mye jobb skulle få med seg litt av feiringen, selv om det var sent på kvelden. Det var en feil vurdering, sier Christensen.

Tar selvkritikk

Han sier han tar selvkritikk i saken, og at han burde håndtert saken på en annen måte.

– Samtidig skjedde dette veldig spontant, og vi samlet ikke formannskapet på sms fordi vi trodde dette var en kurant sak. Det var det jo ikke.

Føler du deg urettferdig behandlet når alle landets aviser og andre medier slår opp dette?

– Jeg må være mitt ansvar bevisst, og finne meg i det, sier ordføreren.

Angrer du?

Når jeg ser omfanget i ettertid er det lett å si at man angrer på det, sier Christensen.