Gresskar er sunt for helsa og har en klar og fin farge.
Oransje mat står på menyen i dag. Da tenker du sikkert at vi skal lage noe med gulrot eller appelsin, men de er ikke på langt nær så oransje som et skikkelig Hokkaido-gresskar.
Det som er så bra med denne fargen, er at den inneholder mye av både alfa- og betakaroten. Det er antioksidanter som beskytter og forebygger kreft.
HOKKAIDO SUPPE/STAPPE/SAUS
Vask et Hokkaido-gresskar godt. Skjær det i to og skrap ut frøene.
Hvis du vil, kan du rense frøene og riste dem i ovnen med litt olje og krydder. Det er veldig godt, og stoffene passer godt på prostataen til menn.
Vei opp 400 gram med skall og skjær gresskaret opp i biter.
Ha det oransje i en kjele med 5 dl vann, eller kraft/buljong.
La gresskaret bli skikkelig mørt. Det er veldig viktig for å få kokt bort bitterstoffene.
Når gresskaret er mørt, finner du fram en stavmikser og moser alt sammen sammen. Smak til med muskat, og vips er suppa ferdig.
TIPS
Dette kan også bli en mos, som du kan ha som siderett eller en saus til hvit fisk, for eksempel.
Det bestemmer du ved å bruke mer eller mindre vann.
Gresskaret skal skjæres opp i biter.