Jarstein: – Det viser at alt kan snu i fotball

SKIEN (NRK): I sommer var Rune Almenning Jarstein nær å forlate Hertha Berlin. Så signerte han en avtale som strekker seg over tre og et halvt år, men karrieren vil han avslutte i Odd.

Rune Almenning Jarstein gjør suksess i Hertha Berlin, men er nå hjemme på juleferie i Skien.

SER LYST PÅ FREMTIDEN: Rune Jarstein spiller ut i første divisjon Bundesliga kamp VfL Wolfsburg mot Hertha BSC Berlin i Wolfsburg, i Tyskland 19 september 2015.

Etter at førstekeeperen i Hertha Berlin ble skadet har pila bare pekt oppover for Skiensmannen Rune Almenning Jarstein, og han er klar på hva som skal til for å holde plassen også til våren.

– Jeg er i god form nå, så skal jeg gi alt på trening. Da håper jeg at jeg står den første kampen når jeg kommer tilbake.

Nå som du er den keeperen med norsk pass, som står i den beste klubben, og du spiller fast, hva tenker du om landslaget fremover?

– Jeg har alltid hatt ambisjoner om å spille der, nå fokuserer jeg på Hertha. Men hvis jeg spiller der, så håper jeg selvfølgelig å spille på landslaget også, sier Jarstein.

Laster Twitter-innhold

Les også:

Åpen for Odd-retur

Rune Almenning Jarstein

Tidligere Odd keeper Rune Almenning Jarstein under eliteseriekampen mot Brann i Skien i 2007.

Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Siden det er lang fotballpause i Tyskland kunne Jarstein endelig ta seg en tur til hjembyen. For han er det viktig å treffe familie og venner, men han sier aldri nei takk til å trene litt.

– Det er fint å komme hjem, det er alltid hyggelig å treffe familie og venner. Det blir mye farting for å treffe dem, men jeg prøver å få inn en trening eller to om dagen, sier keeperen.

Nå som han er tilbake benytter han muligheten til å bli med på keepertrening i bingen under den tidligere hjemmebanen hans, Skagerak Arena. Han setter pris på muligheten til å trene med de lokale ungguttene. Han ser heller ikke bort ifra at han kan komme tilbake til Odd, om han skulle få tilbud om noen år.

– Det hadde vært gøy. Jeg har alltid hatt et mål om å avslutte karrieren i Odd, og jeg har fortsatt en drøm om det. Er det opp til meg avslutter gjerne i Odd, sier Jarstein.

Jarstein

Rune Almenning Jarstein under landslagets trening på Ullevaal stadion i 2014.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Stor opptur

I sommer var Jarstein på vei bort til en annen klubb. Nå har han stått de 13 siste kampene og akkurat skrevet under på en ny kontrakt. Han er klar på at sånn er fotballen.

– Det viser jo at alt kan snu i fotball. Likevel har det vært en bra høst, jeg har fått stått mye og fått ny kontrakt.

Nettopp den nye kontrakten har vært viktig for Jarstein, det gir han og familien trygghet. Han tror også den siste tiden har vist at han har blitt en mer rutinert keeper og vokst som menneske.

– Spesielt i det siste så har jeg vokst veldig, både som person og som fotballspiller. Jeg merker at rutinen har hjulpet meg veldig, sier han.