Opprettholdt dommen på 14 års fengsel

Bestred bevisførselen i tingretten, men lagmannsretten kom til samme konklusjon i saken om norgeshistoriens nest største heroinbeslag.

Heroinbeslag.

Beslaget er et av de større heroinbeslagene som er gjort i Norge.

Foto: Politiet

I Larvik tingrett ble den 48 år gamle mannen fra Telemark dømt til 14 år fengsel for å ha smuglet 41 pakker med heroin, med en samlet vekt i overkant av 20 kilo. I tillegg til å ha smuglet inn 12 kilo hasj til Norge i 2012.

Men 48-åringen bestred bevisførselen i tingretten, og hevdet han trodde det var hasj i pakkene. Derfor anket han saken til lagmannsretten.

I Agder lagmannsrett kom man derimot til den samme konklusjonen som i tingretten, skriver Østlands-Posten.

Opprettholdt forklaringen

Da saken mot ham var oppe for Larvik tingrett 24.–25. februar i år, innrømmet han å ha smuglet de 12 kiloene med hasj inn til Norge i 2012. Når det gjelder heroinsmuglingen, hevdet han at han ikke visste at pakkene inneholdt heroin, men at han trodde også de inneholdt hasj. Han opprettholdt denne forklaringen i lagmannsretten.

Men lagmannsretten hadde ingen tro på forklaringen om at mannen ikke visste hva slags narkotisk stoff det var snakk om.

I dommen står det ifølge avisen:

«Lagmannsretten legger til grunn at tiltalte senest ved lastingen ble klar over at partiet dreide seg om heroin og aksepterte dette»

Heroin gjemt i bil.

Heroinen lå i et spesialbygget rom i mannens bil.

Foto: Politiet

48-åringen ble, etter en totalvurdering, dømt til 14 års fengsel.

Les også:

Kom med ferge

Det var i fjor sommer at 48-åringen fra Telemark ankom Larvik med fergen Superspeed 2, som kom fra Hirtshals i Danmark. Mannen ble stoppet av tollvesenet, som undersøkte bilen hans.

De fant 41 pakker med det som viste seg å være heroin, i et spesialbygd rom i mannens bil. Politiet kom til stedet, men mannen nektet for å ha kjennskap til narkotikaen.

Pakkene veide til sammen, med innpakningen, i overkant av 20 kilo. Det er norgeshistoriens nest største heroinbeslag.