Oppgitt over politirazzia

Jeg er frustrert over at politiet lar dette gå ut over oss, sier Asif Hussain som driver Lime Minipris i Sandefjord og i Larvik.

Asif Hussain

Asif Hussain er Lime-kjedens sjef mens broren sitter varetektsfengslet.

Foto: Linn Løkken / NRK

18 personer er pågrepet og 10 er siktet for menneskehandel etter at 210 politifolk fra 10 politidistrikter aksjonerte mot Lime-butikker over hele Østlandet i dag. Mannen bak Lime-butikkene, Sajjad Hussain, er varetektsfengslet og siktet for grov menneskehandel samt omfattende skattejuks.

– Skyldes en familiefeide

Asif Hussain, broren til Sajjad, driver Lime-butikk i Sandefjord og Larvik. Han er lei seg og synes det er tragisk at broren er siktet for disse tingene.

– Hvor sant dette er vet vi ikke. Vi får ingen informasjon fra politiet, og jeg er frustrert over at de lar det gå ut over oss andre som absolutt ikke har noe med saken å gjøre.

Asif Hussain hevder at saken egentlig bunner i en familiefeide. Det er han som fungerer som leder for Lime-kjeden mens broren er varetektsfengslet, og han sier at han har fått mange telefoner fra fortvilte Lime-butikksjefer som lurer på hva de skal gjøre.

Fikk sjokk

Asif Hussain sier at han fikk sjokk da 10 politifolk sto på døra med en ransakingsordre.

– Man skulle nesten tro at det var en stor narkotikaaksjon i gang. Det eneste de har gjort er å gå rundt i butikken og kikke. Så tok de med seg harddisken til kassaapparatet samt regnskapet som Skatt Sør vil se på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lime i Sandefjord

Lime Minipris på Framnes i Sandefjord er stengt inntil videre.

Foto: Linn Løkken / NRK

Venter flere pågripelser

Også Skatteetaten, Nav, Tollvesenet og Politiets utlendingsenhet deltok i razziaen. Kripos og Økokrim har bistått under etterforskningen.

Det er Romerike politidistrikt som leder aksjonen, og politimester Bjørn Vandvik sier at det kommer til å bli foretatt flere pågripelser i dagene som kommer. Politiet vil imidlertid ikke si hvor i landet de pågrepne og siktede kommer fra.

Venter på å få åpne igjen

Asif Hussain vet ikke når han kan åpne butikken igjen.

– Først må jeg få tilbake harddisken til kassaapparatet. Jeg får ikke solgt varer uten den. Politiet sier at de vil jobbe raskt slik at jeg kan få tilbake harddisken i morgen. Vi får se hva morgendagen bringer.

Sajjad Hussains advokat John Christian Elden sier at Lime-sjefen ikke kjenner seg igjen i det som har kommet fram:

Elden forsvarer pågrepet i Lime-saken