– Vil investere på Herøya

– Oslo Pensjonsforsikring AS (OPF) vil stille med kapital dersom investeringer kan gi lønnsom vekst eller nye virksomheter i Herøya Industripark.

Herøya Industripark
Foto: Tom Andersen / NRK

Det sa investeringsdirektør Kjetil Houg i selskapet til NRK i ettermiddag.

Houg sa at de etter grundig vurdering er kommet til at Herøya Industripark er et gunstig investeringsobjekt som vil gi dem langsiktig god avkastning.

Hydro sitter ventelig igjen med 350 millioner kroner for tomta etter at salget formelt blir signert i løpet av første kvartal 2016.

Les også:

– Betyr mye lokalt

Herøya er jo et ikon nærmest i distriktet og mange vil synes det er rart at tomta blir solgt til et pensjonsselskap, direktør for Herøya Industripark Thor Oscar Bolstad?

– Det er riktig. Men, de viktigste kriteriene for at Hydro valgte Oslo Pensjonsforsikring, er at de blir sett på som en langsiktig eier.

Thor Oscar Bolstad

Direktør Thor Oscar Bolstad tror de nye eierne er langsiktige og vil utvikle Industriparken.

Foto: Tania Ripoll / NRK

– Vi betyr mye for regionen og for Grenland. Det tror jeg OPF har skjønt og at de kommer til å ta eierskapet videre og satse på vekst og utvikling.

Norsk eier som tør

Mange selskap er kjøpt opp av kinesiske investorer. Er du glad for at det ikke blei slik?

– Jeg er veldig takknemlig for at det blei norsk eierskap. Det er bra at vi har miljøer i Norge som tør å satse på virksomheter som vi representerer, og at vi ikke måtte gå til utlandet for å finne en god langsiktig eier. For oss lokalt tror jeg OPF er en bra eier, sier Bolstad.

– Hva skal et pensjonsforsikringsselskap med industriområde på Herøya i Porsgrunn?

– Det er første gang vi kjøper noe såpass komplisert som dette. Jeg forstår spørsmålet, svarer investeringsdirektør Kjetil Houg i OPF.

Dette passer godt inn i vår investeringsportefølje. Vi har industrielle eiendommer fra før. Dette vil komplementere vår portefølje. Herøya vil bli et sted vi kan tenke langsiktig på. Her ligger muligheter for å utvikle parken videre.

Utvikling videre

Hvordan vil dere utvikle industriparken videre?

– Vi tar utgangspunkt i det som er i dag. Det vil bli videreført med de ansatte under en annen eier, med de samme oppgavene. Så vil vi komme inn med noe eiendoms- og forvaltningskompetanse og ressurspersoner som kan løfte parken videre industrielt.

– Hvem vil ha ansvar for gamle miljøsynder i grunnen?

– Utgangspunktet er at Hydro som tidligere aktør på Herøya har et historisk ansvar og det må de ta. Og så vil vi stå ansvarlig for det som måtte komme av ny aktivitet, sier Houg.

Samarbeidspartner

Thor Oscar Bolstad tror han og hans stab beholder jobbene sine. Men de får en partner FG Eiendom, som han tror vil bidra positivt.

– De har erfaring fra andre typer industriparker og næringseiendommer. Det tror jeg blir en god kombinasjon, avslutter Bolstad.