Øker beredskapen på påskefjellet

Store folkemengder samlet i mer grisgrendte strøk fører til at politiet bevæpner patruljer også i fjellheimen.

Rauland skisenter

Store folkemengder samlet, som her i Rauland i fjor, gjør at politiet hever beredskapen.

Foto: Privat

Med hensyn til de store folkemengdene og alle turistene så fant vi det forsvarlig akkurat nå å også bevæpne de delene av distriktet som ikke er byer, sier politimester i Sør-Øst politidistrikt, Christine Fossen.

Christine Fossen

Christine Fossen er politimester i Sør-Øst politidistrikt og har valgt å bevæpne alle politipatruljer.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Politidirektoratet opplyser til NRK at mange store byer i landet fremdeles har bevæpnede patruljer etter angrepet i Stockholm i går, men at det ikke foreligger noen spesifikk terrortrussel mot Norge. Det er også forsterket vakthold ved grensestasjonene.

I Sør-Øst politidistrikt velger de altså å gå enda lengre og bevæpner alle patruljer som følge av at mange nå oppholder seg i mer grisgrendte strøk.

– Stor mengde påsketurister

– Vi har en stor mengde med påsketurister i deler av Buskerud og Telemark, og med det store antallet turister så valgte vi i går å bevæpne hele politidistriktet fordi patruljene våre ikke bare jobber i byene, men de jobber på kryss og tvers i hele distriktet, sier hun.

Er det også ekstra beredskap i form av patruljer på disse turiststedene?

– Vi har alltid ekstra beredskap i påsken og i tillegg har vi nå noe ekstra beredskap i deler av distriktet på grunn av hendelsene i Sverige. Vi følger alltid nøye med på turistene og hva som skjer i påsken slik at vi har nødvendig beredskap og tilgjengelig mannskaper om det skulle skje noe, sier hun.

– Det virker litt skremmende

Påsketurister på plass på Rauland i Telemark

Marian Kjørholt Larsen og Reidunn Myhre hadde lørdag formiddag fått ski på beina. De synes bevæpning i fjellheimen er å gå litt langt.

Foto: Anne Lognvik / NRK

På Vierli i Rauland har de to påsketuristene Marian Kjørholt Larsen og Reidunn Myhre lørdag formiddag fått ski på beina. De synes bevæpning i fjellheimen er å gå litt langt.

– Det virker litt skremmende. Nå får vi jo små barnebarn på besøk og jeg vet ikke hvordan de reagerer på det egentlig, sier de.

Føler dere dere trygge her?

– Ja det gjør vi, ikke har vi sett noe politi her heller, sier de.

Politimesteren regner med at bevæpningen ikke vil vare lenge og følger nøye med på situasjonen.

– Det vil bli fortløpende vurdert fra Politidirektoratets side, også må vi også gjøre en egen vurdering her, men jeg tror ikke det vil vare mange dagene før det vil bli nedskalert til en normalsituasjon igjen, avslutter hun.

Mange folk ute i løypene på Rauland i Telemark

Det var mange folk ute i løypene på Rauland i Telemark lørdag formiddag.

Foto: Anne Lognvik / NRK