– Det er forskjellsbehandling

Odins soldater reagerer på at de blir bedt om å ta av seg merkede hettegensere og jakker.

Soldiers of Odin

STOPPER IKKE: Steffen Larsen (t.h.) sier at Odins soldater ikke vil slutte å gå i gatene fordi de ikke lenger får lov til å ha på seg merkede klær. (arkivbilde)

Foto: Maria Hee Furulund / NRK

Dersom Odins soldater går i gatene, vil de få pålegg av politiet om å ta av seg merkede klær.

Politistasjonssjef Øystein Holt sier de anser det som ulovlig når en gruppe har en form for uniformering og går sammen i gatene som et fellesskap.

– Vi har ikke behov for Odins soldater eller den type virksomhet, for å skape trygghet i Tønsberg sentrum. Vi har politiressurser og det er politiets oppgave.

– Vi kommer til å fortsette den policyen om at hvis de kommer i den formen de har vært, ber vi dem splitte lag og ta av seg det som er uniformer. Hvis det ikke skjer, kommer vi til å innbringe dem for å ha nektet å etterkomme politiets pålegg, fortsetter han.

Politiet presiserer at det ikke er ulovlig å være med i Odins soldater.

– Ikke ute etter å vise frem genserne våre

Steffen Larsen i byen i merket genser.

KAN IKKE GÅ MED MERKEDE KLÆR: Steffen Larsen forteller at han tok dette bildet da de for første gang ble pålagt å ta av seg merkede klær.

Foto: Privat

Odins soldater sier de går i gatene for å bidra til et tryggere bybilde. Steffen Larsen, som er med i ledelsen, sier de er bedt om gå fra byen fordi de har på seg gensere med Odins soldater-merker på, to ganger. Det er ikke greit, syns han.

– Det er forskjellsbehandling. Da får dem (politiet journ. amn.) begynne å be fotballsupportere slutte å gå med like klær, sier han til NRK.

– Men blir det det samme?

– Det blir ikke helt det samme, men det er snakk om like klær, og det er det som er greia. Vi hadde flere stykker i Tønsberg forrige lørdag som bare hadde på seg supportgensere. De er ikke fullverdige medlemmer, de var der for å snakke med oss, men politiet ga dem samme beskjed.

– De ble forbauset over at politiet ga dem beskjed om at de ikke kunne gå med helt vanlige gensere, legger han til.

– Vil dere gå i Tønsbergs gater de neste helgene, uten tegn på at dere er fra Odins soldater?

– Hvis det er det som skal til, så ja, selvfølgelig. Vi er ikke ute etter å vise frem genserne våre, vi er ute for å være der det trengs, og hjelpe folk som vil ha hjelp, sier Larsen til NRK.