Hopp til innhold

Odds Rafik Zekhnini skjermes resten av sesongen

SKIEN (NRK): Odd-trener Dag-Eilev Fagermo kaller Rafik Zekhnini (17) en popstjerne. – Han har glemt å være fotballspiller, og skjermes resten av sesongen, sier Fagermo til NRK.

Zekhnini

PÅ BENKEN: Rafik Zekhnini fikk ikke spille mot Sarpsborg 08 søndag. Bildet er fra forrige kamp 19-åringen så fra tribunen, Viking-kampen i august.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Dag-Eilev Fagermos uttalelser om stjerneskuddet Rafik Zekhnini i går kveld vekker oppsikt.

– Han har blitt mer opptatt av å være TV-stjerne enn fotballspiller, og da blir du ikke fotballspiller. Han trenger å få beina ned på jorda, sa Fagermo til TV 2 Sporten etter kampen.

Dag-Eilev Fagermo

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er kjent for å slenge med leppa. I går gikk det utover Odds unge stjerneskudd Rafik Zekhnini.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Dagen etter uavgjortkampen mot Sarpsborg 08, der Zekhnini ble benket, var det lenge musestille fra Odd-apparatet. Først midt på dagen i dag ville noen uttale seg.

– Apparatet rundt Rafik har ikke vært godt nok. I samarbeid med familien og agenten Jim Solbakken har vi bestemt at han skjermes for media resten av sesongen, sier Dag-Eilev Fagermo til NRK.

Rafik Zekhnini selv bekrefter «avtalen».

– Jeg snakker ikke med media, skriver Zekhnini i en kort melding til NRK.

– Skryter til jenter

Fagermo sa videre til TV 2 at det er to ting som kan frata Zekhnini en stor karriere.

– Det ene er alvorlig skader, og det andre er at suksessen går til hodet på han, og at han tror han er bedre enn det han er. Da ebber talentet ut. Når du sier til jenter «vet du ikke hvem jeg er», må du begynne å trene litt hardere, sier Fagermo.

Klubber fra fem land hadde møtt opp på Skagerak Arena for å se 17-åringen i aksjon.

NRK prøvde å få en prat med Rafik Zekhnini etter kampen i går, men 17-åringen strenet raskt forbi hele pressekorpset og sa at han ikke kunne snakke med noen.

Fagermo: – Står for det jeg sa

Dag-Eilev Fagermo sier til NRK at han og klubben er veldig glad i Zekhnini, men at han står for det han sa etter kampen i går.

– Alt det utenomsportslige har tatt for mye fokus i det siste. Det har vært vanskelig å være Rafik, og han må lære seg hvordan han skal oppføre seg. Han har taklet suksessen bra, men det har også vært episoder hvor han kunne taklet ting bedre. Nå må han konsentrere seg om å bli en bedre fotballspiller, for det har han glemt.

– Er det ikke dumt at han ikke får svare for seg, når du kaller han en popstjerne?

– Nei, det trenger han ikke. Det har vært enormt mye mas for Rafik i det siste, og alle har bedt om å få en bit av han. Forrige kamp mot Ålesund var han tam og ikke til stede. Det samme har skjedd på treningene. Nå må han skjermes, så han får fokus på fotballen igjen.

Rafik Zekhnini spiller i kveld for Odd 2 mot Arendal.

Zekhnini

Rafik Zekhnini har fått enormt mye oppmerksomhet i det siste. Nå bremser klubben opp.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix