Odd vant uten å imponere

Odd imponerte ikke spillemessig hjemme mot Stabæk. Det endte likevel i 2-0-seier etter at gjestene lagde straffe, scoret selvmål og fikk rødt kort.

Odd vant hjemme mot Stabæk

Odd jubler etter eliteseriekampen mellom Odd og Stabæk søndag. Se video i klippet over.

Odd imponerte resultatmessig med 2-1-seier over Molde i seriepremieren, og var klare favoritter hjemme mot Stabæk. Med god hjelp fra gavmilde gjester endte det til slutt i en oppskriftsmessig hjemmeseier.

– Jeg synes vi var ganske bra i Molde spillemessig, selv om vi fikk trykket mot oss på slutten. I dag er det gråere. Det er mulig det har litt å gjøre med at det er første hjemmekamp. Vi må jobbe videre og løfte oss, men har jo tross alt full pott, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter kampen.

Straffe og utvisning

Etter 62 minutter ble kampen avgjort. Stabæks midtbanespiller Giorgi Gorozia brukte hånda til å stoppe en heading like før ballen gikk i mål og ble korrekt utvist.

Odds Espen Ruud trillet ballen kontrollert til høyre etter at Sayouba hadde slengt seg motsatt vei.

– Det ble en sliteseier for oss i dag. Stabæk er gode til å holde på ballen, og vi får ikke til det harde presset vi ønsker. Men det er deilig med seier på en litt dårlig dag, sa Ruud etter kampen.

Stabæks håp om poeng forsvant helt da Nicolai Næss taklet et innlegg i eget mål et kvarter før full tid. Med én mann mindre hadde ikke gjestene noe å svare med.

Før pause hadde begge lag sine muligheter. Odd startet best, men Stabæk hevet seg utover i omgangen, og skapte et par sjanser ved spissen Adama Diomande.

Flott start

Etter 22 minutter av oppgjøret gikk Stabæk-keeper Mande Sayouba i bakken etter en duell i feltet. Odds Fredrik Nordkvelle avsluttet mot mål mens målvakten lå på gresset, men forsøket ble avverget av en forsvarsspiller på streken.

Odd har fått en flott start på årets sesong, og står med full pott etter to runder. For Stabæk er fasiten ett poeng så langt.