Odd vil samarbeide med Dortmund

DORTMUND (NRK): Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ønsker å dra på studietur til Borussia Dortmund etter kampen i kveld. Han mener Odd har mye å lære av den tyske storklubben.

Dag-Eilev Fagermo på stadion i Dortmund

VIL SAMARBEIDE: Odd-treneren ønsker å dra tilbake til Dortmund bare kveldens kvalifisering er unnagjort.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

– Både det å få spille for et stort publikum – ett av Europas sterkeste – og det å møte verdens beste fotballspillere med de ferdighetene og det tempoet – gir enorme referanser både for spillere og trenere, sier Fagermo.

I kveld møtes laga i den avgjørende kampen i kvalifiseringen til Europaligaen i Tyskland.

Forrige torsdag leda Odd sensasjonelt 3–0 over storlaget etter bare 22 minutter, men klarte ikke å holde unna slik at Dortmund kunne dra fra Skien etter å ha vunnet 3–4.

Men en gang i framtida ønsker Fagermo å dra tilbake til klubben han nå besøker.

– Jeg vil spørre manageren Thomas Tuchel om å komme på studietur når ting har roet seg.

Drømmen om Europa

I likhet med mange andre fotballtrenere har Odd-treneren en fotballdrøm om Europa.

– Drømmen min er å komme til europaligaspill.

Han mener spillerne har forberedt seg godt til kveldens oppgjør på Westfalenstadion i Dortmund. Dette er Tysklands største stadion og har en kapasitet på over 65 000 sitteplasser på internasjonale kamper.

Dag-Eilev Fagermo på Westfalenstadion

Dag-Eilev Fagermo tror det blir en sterk opplevelse for både ham og spillerne å komme ut på Dortmunds hjemmebane i kveld.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

– Vi spilte en veldig godt kamp mot dem sist, selv om vi sleit på slutten. Vi gjennomførte også en god kamp mot Viking. Etter det har spillerne hatt litt fri og restituert. Etter trening her nede, er vi klare igjen.

– Hvordan blir det å komme ut på stadion med spillerne?

– Det er vanskelig å beskrive før vi har vært der, men sannsynligvis setter vi norgesrekord. Ingen norske lag har spilt for så mange tilskuere. Det blir en enorm opplevelse. Vi kommer til å fryse på ryggen hele gjengen.