Odd tok poeng i Bergen

Det blei 0–0 og uavgjort i Bergen etter full tid. Men Odd var nærmest til å avgjøre kampen.

brann

Det var mange tøffere dueller både i lufta og på bakken i kampen mellom Brann og Odd i Bergen.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Brann er nok mest fornøyd med uavgjortresultatet i dag, selv om de viser for Odd at Stadion ikke er et lett sted å komme til.

Odd dominerte periodevis i andreomgang, med flere farlige dødballer. De så likevel fornøyd ut med resultatet mot slutten, da kampen dabbet av og spillerne var slitne.

Elendig gressmatte

– Det blir som en Idol-finale hvor alle finalistene er i stemmeskiftet, tordnet Dag-Eilev Fagermo etter at Brann og Odd spilte 0–0 på en elendig gressmatte i Bergen.

Akkurat som i lørdagens oppgjør mellom Rosenborg og Strømsgodset, satt baneforholdene i Bergen sitt preg på kampen mellom Brann og Odd. Ballen spratt stort sett dit den ville, og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var ikke nådig i sin kritikk etter oppgjøret.

– Det stilles så store krav til dopingrom og lisenser, men banen er det ingen krav til. Det er en skam. Det kommer over 10.000 mennesker for å se på, men det er jo ikke fotball, sa Fagermo på TV 2.

Odd-treneren sier at han ikke har noen problemer med den tidlige seriestarten, men sliter med å forstå hvorfor lagene må spille på baner med så dårlige forhold.

– Det blir som en Idol-finale hvor alle finalistene er i stemmeskiftet. Dette er for dårlig, og det må komme tøffere krav dersom norsk fotball skal bli bedre. Kunstgress er jo et godt alternativ.

Vadim Demidov klarerer mot Odd på Brann Stadion

Branns Vadim Demidov takler Odds Fredrik Nordkvelle i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Odd på Brann stadion.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

God Brann-keeper

Selv om Fagermo var misfornøyd med underlaget, tok han imot ett poeng med glede i Bergen. Det gjorde også hjemmelagets Piotr Leciejewski. Brann-keeperen reddet det ene Brann-poenget med flere gode redninger.

– Det var en tøff kamp, men vi viser alle at vi er tilbake i eliteserien. Vi skal gi 110 prosent i hver eneste kamp for å få poeng og ikke rykke ned igjen, sa Leciejewski til TV 2 etter kampen.

– Leciejewski skal ha mye av æren. Han viser igjen, akkurat som i fjor, at han blir ekstremt viktig for Brann i år, sa kommentator Jesper Mathisen på direkten.

Piotr Leciejewski

Branns keeper Piotr Leciejewski i eliteseriekampen mellom Brann og Odd på Brann stadion.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Odd er ubeseiret

De første 45 minuttene gikk rolig for seg uten at noen av lagene klarte å skape de store sjansene, og kampen fortsatte i samme spor etter hvilen med tøffe dueller og lite finspill.

Odd-back Espen Ruud hadde to gode forsøk på frispark før han serverte Olivier Occéan kampens største sjanse 12 minutter før slutt. Headingen gikk imidlertid midt på Leciejewski.

Brann står nå med to poeng etter to kamper mot medaljekandidatene Strømsgodset og Odd, mens Skien-laget har fire poeng etter at de slo Rosenborg i serieåpningen.