Mr. Stabæk er glad i Odd

– Jone Samuelsen er best. Ordene kommer ikke fra noen i Odd-leiren, men fra Stabæk. Det er Ingebrigt Steen Jensen som er raus med rosen før søndagens kamp i Skien.

Steen Jensen

– Har vi like mye flaks som Odd hadde i Molde, vinner vi i Skien, ler Ingebrigt Steen Jensen

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg gleder meg til å reise til Skien og møte Odd. Nå er det vel flere enn noen gang som liker Odd fordi de har klart å levere gode resultater med mange lokale spillere og lite penger, sier Mr. Stabæk.

Steen Jensen blir nærmest lyrisk når han beskriver den gode velkomsten de alltid får i Skien. Samtidig røper han en viss lokalkunnskap med å nevne navn på byens, nå nedlagte, lokale bryggeri, flere kjøpesenter og at det er fint å gå tur på den idylliske Bakkestranda. Men når han blir bedt om å vurdere hvilke sjanser Stabæk har til å vinne over Odd, blir han småfrekk.

Kan vinne i Skien

– Det holder vel med å ha like mye flaks som Odd hadde da de slo Molde, fordi de ble rundspilt og vant likevel.

Jensen mener at det samme kan skje på søndag. Han mener at fotball på ett så høyt nivå også handler om tilfeldigheter. I hvert fall i enkeltkamper. Han viser til flere kamper Stabæk spilte i fjorårssesongen.

Les også:

– Vi spilte mot Rosenborg, vant begge kampene og fikk 6 poeng, vi spilte uavgjort borte mot Molde, så vi er gode nok. Men når det gjelder hele sesongen under ett, tror jeg Odd tar flere poeng enn vi gjør.

Stabæk

Ingebrigt Steen Jensen har fulgt Stabæk i tykt og tynt gjennom mange år. Han gleder seg til søndagens møte mot Odd

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Og det er ikke bare fotballanalytiske betraktninger som gjør at Ingebrigt Steen Jensen tror Odd er gode. Han røper at han har kunnskap og følelser for Skiens-klubben av flere grunner. Odd er en av de gode gamle klubbene som vokste opp allerede på attenhundretallet. Men det er en grunn til:

– Jeg ble kjæreste med ei jente da hun bodde i Snipetorp i Skien. Det var også en god grunn til å bli glad i Odd, ler Jensen.

Er raus med ros

Når han blir bedt om å tippe Odds plassering denne sesongen ser han ingen grunn til at det ikke kan bli gull. Men han er rask til å legge til at det også kan ende med en fjerdeplass. En mengde små og store tilfeldigheter kan være avgjørende. Uansett, Odd har gode sjanser.

– Fordi Odd har en 41-åring som klinker'n i kassa i første kamp, og de har Tippeligaens suverent beste spiller: Jone Samuelsen.