Permitterte Odd Henry fikk jobbintervju etter denne videoen

Jobbsøkervideoen «Din mann» fikk fart på permitteringsperioden.

Odd Henry Lindtner

DIN MANN: Odd Henry Lindtner hadde en del tid til overs etter at han ble permittert fra jobben i Tønsberg. Nå er musikkvideoen hans «Din mann» spilt av 46 000 ganger.

Foto: Odd Henry Lindtner

– Det har vært en «ko-ko» uke, sier Odd Henry Lindtner.

Han var en av mange tusen nordmenn som ble permittert da koronakrisen traff Norge. Selv om han håper å komme tilbake på jobben i klesbutikken i Tønsberg i løpet av sommeren, er han på jobbjakt.

Han bestemte seg for lage en jobbsøkervideo med håp og humor, for selge inn seg selv.

Videoen ble lagt ut i forrige uke og nå har et stort reklamefirma tatt kontakt, ifølge Lindtner.

– I en alvorstynget situasjon prøver jeg å få folk til å smile og le litt. Så hadde jeg også en god del tid til overs. Men hvis noen får glede av sangen, er det bare fint. Folk har vært utrolig rause i sin skryt, sier han.

Brukt som inspirasjon

Videoen ble også delt av karrieresenteret til Nav for å inspirere andre jobbsøkere til å ikke gi opp.

Ny tall fra dem viser at de har fått 382 578 søknader om dagpenger etter 12. mars. Det er hele 13,7 prosent av arbeidsstyrken i Norge. Tallene gjelder permitterte, delvis permitterte og de som nå er kommet tilbake på jobb.

– Noe av det farligste du kan gjøre som permittert, er å bli passiv. Dette er ny situasjon for mange mennesker og selv om mange permitterte kommer tilbake på jobb, burde man følge med i arbeidsmarkedet, sier Nav-direktør i Vestfold og Telemark, Terje Tønnesen.

De oppfordrer de som er permitterte til å følge med på ledige stillinger, oppdatere sin CV og utvikle sin egen kompetanse.

– Noen må også se på andre yrker og bransjer. Arbeidsmarkedet utvikler seg og det er viktig å hele tiden utvikle seg for å kunne være attraktiv, sier Tønnesen.

Audition for reklamebyrå

I sosiale medier har over 46 000 sett videoen som Odd Henry og vennene «snekret» sammen.

– Nå skal jeg i møte med noen neste uke for å muligens lage en video for andre. Jeg har også laget en «self tape» her hjemme for et veldig kjent selskap fra en kjempekjent regissør, så det er kjempegøy.

Han ønsker ikke å avsløre noe mer enn det.

Nå har han også skrevet om låten til engelsk etter å ha blitt kontaktet av noen amerikanere som ville ha videoen.

– Jeg har blitt ekstra selvopptatt etter dette, så jeg Googla «Odd Henry» og så at jeg fortsatt ikke er det øverste treffet der. Nå er målet mitt å komme over murmester Odd Henry fra Våle, sier han.

Odd Henry Lindtner laget musikkvideo for å få seg jobb og lage god stemning.

Odd Henry Lindtner laget musikkvideo for å få seg jobb og lage god stemning.