Hopp til innhold

Nytt festivaltilbud i Telemark

Det har kommet et nytt tilskudd til festivalkartet i fylket. 25-27 april arrangeres Norsjø Kammermusikkfest for første gang.

Øystein Waage

Øystein Waage gleder seg til å arrangere musikkfestival for første gang.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

– Jeg gleder meg veldig, sier Øystein Waage.

Han er sammen med Martin Ødegaard og Øyvind Sundsvalen kunstneriske ledere for festivalen, som er fylkets første festival for klassisk musikk.

– Vi ønsker å være en arena for unge musikere som spiller klassisk musikk, i tillegg til å gi publikum en konsertopplevelse de sent vil glemme, fortsetter Waage.

Midt-Telemark

Alle de tre kunsneriske lederne bor i Osloområdet, men kommer fra Sauherad. Waage synes det er helt naturlig å legge festivalen tilbake til hjemplassen.

– Vi går på en måte i Myllargutens fotspor. Han dro ut av Sauherad for å spille fele på de store scenene i Christiania. Forskjellen er at han dro ikke hjem igjen, det gjør vi, smiler Waage.

Han forteller at festivalen vil bestå av seks kveldskonserter, og arrangementene finner sted i Gullbring i Bø, på Ulefoss Hovedgård i Nome, og i Nes kirke og Evju bygdetun i Sauherad.

Norsjø Kammermusikkfest

Øystein Waage på klarinett og Thormod Rønning Kvam på piano spiller kammermusikk for NRK sin utsendte.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Skolekonserter

I tillegg til kveldsarrangementene vil det bli arrangert skolekonserter, hvor elevene skal bli presentert for klassisk musikk.

– Den klassiske musikken er jo grunnlaget for mye av det man finner på hitlistene i dag, så jeg er tror elevene vil bli positivt overrasket.

Plass til nok en festival

Festivalsommeren Telemark er travel, med store arrangementer nesten hver eneste helg. Øystein Waage tror allikevel at det er plass til enda en festival.

– Det er et yrende kulturliv i Telemark, men en festival med klassisk musikk har vi ikke fra før. Det håper jeg folk vil sette pris på, avslutter han.