Frykter ikke smell hvis nye bommer kommer midt i valgkampen

Fremskrittspartiet vil gjøre Bypakke Grenland til en av hovedsakene i kommunevalgkampen neste år. Partiet sier nei til bompenger, og ber staten ta regningen.

Rolf Erling Andersen

Rolf Erling Andersen i Arbeiderpartiet i Skien sier han ikke kan være redd for vanskelige problemstillinger som Bypakke Grenland hvis han skal drive med politikk.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det sier Jørn Inge Næss i Fremskrittspartiet i Skien.

– Jeg ser for meg og forventer meg at det blir en stor sak. Det er en av de store tingene som omhandler vårt område, så det er helt naturlig, sier Næss.

Kan få ufin valgkamp

Rolf Erling Andersen i Arbeiderpartiet i Skien ser derimot for seg at Stortinget setter punktum for ordskiftet med et endelig vedtak før valgkampen kommer i gang. Men det er et «men»:

– Det kan tenkes at hvis det drar ut, hvis vedtaket ikke er kommet i Stortinget før vi kommer til valgkampen, så blir det kanskje en litt ufin valgkamp akkurat på det punktet, sier Andersen.

Tilhengerne av bypakken kan også få problemer dersom Stortinget vedtar pakken på nyåret. Da kan det fysiske arbeidet med å montere bomstasjonene falle sammen med innspurten i valgkampen.

Ikke redd for vanskelige problemstillinger

– Jeg kan ikke frykte noe som jeg ser som en naturlighet. Hvis jeg begynner å bli redd for å ta tak i problemstillinger som er vanskelige, så har vi ikke noe i politikken å gjøre, sier Andersen.

Problemet for Næss er at Fremskrittspartiet står aleine om sitt krav om å sende regningen til staten.

– Det betyr at velgerne må tenke seg om ekstra godt når de går til stemmeurnene, og det vil også være et resultat av hva slags politikk vi vil få i fremtiden.