Hopp til innhold

Ny varmerekord i Vestfold

Den nye varmerekorden er på 33,3 grader i Vestfold og ble målt torsdag denne uka.

Sol og sommer (FOTO: Flickr_gabsiq)

Det er målt 33,3 grader i Sande, Vestfolds nye varmerekord.

Foto: Flickr_gabsiq

Den forrige varmerekorden i Vestfold ble målt i Melsom i 1982 og var på 33,1 grader.

Rapporten for landets varmerekorder ble ferdig fredag. Klimaforsker ved Meteorologisk institutt, Hans Olav Hygen, sier det fortsatt er en del igjen av den varme perioden, men tør ikke love noen nye rekorder i år.

– Skal det bli like varmt nå må det komme høytrykk og klarvær, forteller Hygen.

Voss varmest i landet i går

Det har vært varmt generelt over hele landet. Varmest i landet i går ble målt på Voss med 34,1 grader, ifølge Meteorologisk institutt.

I Vestfold er det Sande som nå har rekorden men har en delt syvende plass på landsbasis. Plassen deler Sande med Nesbyen og har Oslo rett foran med 33,4 grader.

– Vi har fortsatt den varmeste perioden igjen, som pleier å være i overgangen fra juli til august, men slik toppvær vi har hatt de siste dagene er vasnkelig å slå, sier Hygen.

Les også:

For de som trenger nedkjøling

– Hvor i landet er det kaldest?

– Det er også norske målestasjoner på Antarktis, og der viser det -15,7. Ellers så er det også kjøligere i Finnmark, forteller Hygen.

– Man må nok ta seg en snartur til Antarktis om man synes det er ekstremt varmt, eller reise høyt til fjells for å få en nedkjøling, sier han.

– Hvordan ser været ut fremover?

– Været blir brukbart fremover, men vi får ikke den toppvarmen vi har hatt de siste dagene, forteller Hygen. Men mange er nok glade for at temperaturen stiger litt ned, da får vi en mer normal norsk sommer.

Da må vi huske å merke oss at varmerekorden for både Norge og Vestfold nå er registrert 24.07.2014 der Sande hadde 33,1 grader.

Stedet med varmerekorden på landjorda i Norge noen gang er forøvrig Nesbyen. Rekorden ble satt 20. juni 1970 og er på 35,6 grader.

Les også:

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark