Hopp til innhold

Ny FB-trend: Låner ut hus og hytte i ferien

Elisabeth Solberg har latt seg inspirere av familien på Jæren som låner ut huset sitt gratis i ferien.

Hytte lånes ut - trend på facebook
Foto: Privat

Denne uka har vi kunnet lese om familien på Jæren som skal låne bort huset og bilen sin en måned i sommer – helt gratis. Huset ble annonsert på Facebook og skal lånes ut til noen som ellers ikke ville hatt råd til en ferie.

Elisabeth Solberg

Elisabeth Solberg har latt seg inspirere av en ny facebooktrend og låner ut hytta si gratis i ferien.

Foto: Privat
Facebook-annonse

Facebook-annonsen

Foto: Skjermdump Facebook

I kjølvannet av dette har flere latt seg inspirere til å gjøre det samme. Elisabeth Solberg følger Jæren-familiens eksempel og låner ut hytta si i Christinehavn i Sverige.

– Jeg ble veldig rørt da jeg leste om familien på Jæren. Det er jo helt fantastisk å kunne gjøre noe sånt og vi brukte ikke hytta vår i fjor sommer, sier Solberg.

Barnefamilier

Solberg har fått mange henvendelser etter at hun la ut en melding på Facebook, og har bestemt seg for å låne ut hytta til to barnefamilier.

– Det var veldig vanskelig å velge, så det måtte bli to familier, forklarer Solberg.

Meldingen ble lagt ut på Facebook 10. juni og ble delt mange ganger. Kort tid etter hadde Elisabeth Solberg fått svar fra rundt 150 familier som ønsket å låne hytta.

– Den ene familien jeg har valgt er et ungt par med et lite barn og den andre familien er en kreftsyk mor med flere barn. Begge familiene får låne hytta i to uker, sier hun.

– Et varmt hjerte

En av familiene som får låne hytta til Elisabeth Solberg er en ung barnefamilie fra Holmestrand. Camilla Grande så annonsen som var delt av en venn på Facebook.

– Da jeg så annonsen tenkte jeg at det må være en med et varmt hjerte som står bak. Vi er nyetablerte og har mye å bruke penger på, så ferie har ikke blitt prioritert, så jeg tok sjansen på å sende henne en melding, sier hun.

Camilla Grande og samboeren Stig André Solberg er 21 år gamle, og har sammen en datter på ni måneder.

– Jeg ble så glad da jeg fikk vite at vi fikk låne hytta. Jeg klarer ikke helt å sette ord på det, sier Grande.

Gir opplevelser og mat

Familien Nærbø på Jæren har i tillegg til å låne ut huset organisert en opplevelsespakke til familie de låner bort huset sitt til. Solberg vil ikke være noe dårligere og har fått med seg flere på laget.

– Jeg har fått billetter fra Tusenfryd og det er for langt å kjøre dit på en dag, så jeg ba Choice hotell om hotellrom til familiene og det sa de ja til, forteller Solberg.

Solberg har også sørget for at familiene som låner hytta får fylt opp kjøleskapet og kontaktet flere butikksjefer i Sande og Holmestrand, der de to barnefamiliene som får låne hytta bor.

– Jeg tenkte jeg skulle fikse noen sponsorer til de som skal på ferie her, så jeg har fått med meg butikksjefene på Meny Sande, Kiwi Sande, Coop Prix Sande, og Rimi og Rema i Holmestrand som stiller med en gavesjekk på 1000 kr hver, sier Solberg.

Nå håper hun familiene får en flott ferie.

– Jeg koser meg veldig når jeg er på hytta og det håper jeg de vil gjøre også, sier hun.