Flere klubber åpner for ølservering

Odd, Mjøndalen, og Sandefjord vil gjøre som Viking, servere alkohol til publikum på eliteseriekamper. – Jeg tror andre klubber vil følge etter oss, sier markedssjef i Mjøndalen.

Odd jubel

Odd ønsker å servere folk alkohol til fotballkampen. Også Sandefjord og Mjøndalen har søkt om rett til å servere alkohol. Viking gjør allerede dette.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Alkoholservering er noe mange gjerne ser at vi har. Det har vært stor oppslutning rundt det når vi har hatt et tilbud, sier Ole Sivertsen markedssjef i Mjøndalen.

Mjøndalen hadde en forsøksordning på enkelte kamper i 1. divisjon i fjor høst. Dette fordi flere ønsket å komme inn på VIP-områdene for å få alkohol.

Ole Sivertsen

Markedssjef i Mjøndalen Ole Sivertsen sier de har gode erfaringer med å servere alkohol.

Foto: Heidi Elisabeth Odde
Einar Håndlykken

Odd-direktør Einar Håndlykken vil servere alkohol til 600 publikummere på et avgrenset område under tribunen.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

– Jeg tror flere vil følge etter oss, å komme med et liknende tilbud, sier Sivertsen.

Vil servere 600 publikummere

Odd er blant klubbene som ønsker å servere alkohol til publikum som ikke sitter på VIP-område.

– Vi har søkt kommunen om lov til å servere alkohol på et avgrenset område ved tribunen. Der vil det være plass til omkring 600 mennesker. Disse må kjøpe en spesiell billett, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.

Odd har fått mye kritikk etter at det ble kjent at klubben ville servere alkohol til publikum. Direktør ved rusinstitusjonen Borgestadklinikken Ellen Sofie Øvrum er blant dem som ikke liker utviklingen.

– Jeg er veldig skuffa over Odd. Fotballkamper er et familiearrangement, og det bør være alkoholfritt, sier Øvrum.

Les også:

En alkoholfri arena

En ringerunde til alle landets eliteserieklubber viser at kun Stabæk har en helt alkoholfri arena. De øvrige klubbene serverer alkohol på egne VIP-områder. I tillegg til Viking, Mjøndalen, Odd, og Sandefjord har også Start alkoholservering til folk med årskort på et avgrenset område.

– Dette handler ikke om fyll, vi er veldig opptatt av at ting skal gå skikkelig for seg, sier Sivertsen i Mjøndalen.

Hører fotball og alkohol sammen?

– De som kommer her skal jo ikke spille kamp, de skal hygge seg å se på fotball. Vi ser ikke på det som problematisk, det er vanlig i hele verden, sier Sivertsen.