Normalt på Torp

Flytrafikken mellom Torp og Storbritannia går torsdag kveld som normalt, på tross av terroralarmen i London.

Sandefjord Lufthavn Torp
Foto: Thomas Bjørnflaten / Scanpix

Trafikken på Sandefjord Lufthavn Torp har stort sett gått som normalt hele dagen. Men torsdag morgen ble flyet til London forsinket, og flyet til Glasgow ble innstilt.

Assisterende infosjef på Torp, Ellen Sandnes, regner med at Ryanairs kveldsfly til London vil gå som planlagt.

Ikke strengere

 - Vi har den samme sikkerheten som vi har til vanlig. Alle fly fra England er omfattet av nye sikkerhetstiltak, men foreløpig har vi ikke fått noen beskjed om at det også skal gjelde fly til England. Endringer skjer så fort at det kan bli endret på bare få minutter. Signaler fra England tyder på at det vil skje noe når det gjelder sikkerheten utover dagen, sier driftssjef ved Sandefjord Lufthavn Torp, Magne Ryggetangen.

Ingen håndbagasje

British Airways har innført forbud mot håndbagasje på flyene fra Storbritania. Ifølge British Airways er tiltaket satt i verk etter krav fra myndighetene. Forbudet gjelder også bærbare pc-er og mobiltelefoner og er innført på alle britiske flyplasser.

- Det er bare lov å ha med seg penger, pass og andre reisedokumenter. Resten må sjekkes inn. Dette fører naturlig nok til mye ompakking av bagasje, som igjen fører til forsinkelser, forteller Ryggetangen.

Alle passasjerer vil bli kroppsvisitert før de får gå om bord i flyene.

- Restriksjonene vil pågå hvertfall frem til 14, sier Ryggetangen.