Hopp til innhold

Trolig Norges yngste landbrukssjef

Gunnhild Helene Breiland er bare 25 år, nå har hun blitt landbrukssjef i Tokke.

Gunnhild helene Breiland

VILLE HJEM: Gunnhild Helene Breiland forteller at hun ville tilbake til hjembygda etter endt utdanning, hun søkte derfor på stillingen som landbrukssjef.

Foto: Anniken Sanna / NRK

– På sikt håper jeg at vi kan utvikle landbruket og satse på at unge vil komme hjem og bosette seg, forteller Breiland.

Breiland har vokst opp på gård i Tokke og har jobbet som budeie som ung. Hun forteller at oppveksten på gård påvirket henne og hun valgte derfor å studere en landbruksrettet utdanning. Nå holder hun på med en master om kraftforproduksjon ved siden av jobben som landbrukssjef.

Tokke Kommune

SAUEKOMMUNE: Tokke er den største sauekommunen i Telemark.

Foto: Anniken / Sanna

Tokke er den største sauekommunen i Telemark og har derfor mange forskjellige produsenter med sau. Breiland legger vekt på at hun syns det er viktig å ta vare på alle, uansett om de har en stor eller liten produksjon.

Blir lagt merke til

Grunnet størrelsen på kommunen er Breiland bekymret over hvordan upopulære avgjørelser kommer til å bli tatt imot, men hun håper hun kan fremstå så rettferdig som mulig.

– Det er en stilling der du kanskje blir litt upopulær på noen avgjørelser du tar, og slik er det jo i en liten kommune. Man blir lagt merke til. Men jeg har mine retningslinjer og regler jeg må følge. Så lenge folk blir behandlet likt så må det være greit, sier Gunnhild Helene Breiland.

Gunnhild Helene Breiland

FRA BUDEIE TIL LANDBRUKSSJEF: Gunnhild Helene Breiland sier hun gleder seg til å dra ut å hilse på alle produsentene i Tokke.

Foto: Anniken Sanna / NRK

Grunnet den unge alderen håper Breiland hun kan komme inn med noen friske pust i kommunen. Tilbakemeldingene hun har fått så langt har vært positive.

– De syns det er veldig spennende og moro, det er i hvert fall det de sier til meg, smiler Breiland.

– Jeg håper de kan være tålmodige med meg, jeg skjønner det er mye å sette seg inn i. Jeg skal gjøre så godt jeg kan med å forvalte det ansvaret jeg har på best mulig måte, fortsetter Breiland.

John Kleiv

RÅDMANN I TOKKE: John Kleiv forteller at Breiland gjorde et godt inntrykk på intervju og han mener hun er godt kvalifisert til jobben.

Foto: Anniken Sanna / NRK

Godt kvalifisert

Rådmann i Tokke, John Kleiv, er fornøyd med at de har ansatt en ung kvinne og mener hun er godt kvalifisert til jobben.

– Det er jo mye mannsbastioner i kommunene, så at vi kan få unge kvinner inn her er veldig positivt, forteller Kleiv.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark