Norges minste kabelferge har egen julenisse

– Det gir meg så mye glede, sier kaptein på Fjoneferga, Gerhard De Ruiter. Hver dag tar han på seg nissekostyme og deler ut gaver til barna som er om bord.

Mørket har senket seg over innsjøen Nisser i Telemark. Ute på vannet seiler Fjoneferga i ensom majestet. Det eneste du kan se er de varme lysene fra et juletre som er montert på fergedekket. Stille skyter den hvite svanen fart i det mørke vannet. Og så, på dekk dukker en rød figur opp. Det er selveste nissen.

Dette betyr veldig mye for meg, og også for folk i bygda. Jeg smiler hver eneste dag, og det gjør de også, sier kaptein Gerhard De Ruiter.

Opprinnelig kommer han fra Nederland, men kom til Nissedal første gang i 1984.

– Jeg deler ut gaver til barna, og noen ganger også til de voksne. De får en liten pose med noe godt i, og de blir utrolig glade. Det er bare store smil å se, sier han.

Les også:

Nissen på Fjoneferga

Gerhard De Ruiter gleder barn og voksne om bord på Fjoneferga i disse juletider.

Foto: Kent Jensby Sørensen

Fra skolenisse til fergenisse

De Ruiter har vært julenisse på skolen i bygda i 20 år, og det var der han fikk ideen om at ferga også måtte ha sin egen nisse og juletre.

– Da jeg overtok driften av ferga i fjor tenkte jeg det kunne være moro å ha en egen nisse om bord. Det er veldig gøy å jobbe litt som nisse ved siden av å være kaptein, ler han.

Det er jo så vakkert å se lysene fra juletreet på Fjoneferga for dem som bor langs Nisser

Nissefar på Fjoneferga

Betyr mye for folk i bygda

Kent Jensby Sørensen er innflytter til Nissedal. Han sier påfunnene til Gerhard De Ruiter betyr mye for folk.

– Han er veldig godt likt og kjent for sin hjelpsomhet. Det er ikke vanskelig å se at ideene hans får folk til å smile, og det er viktig i en hektisk hverdag, sier han.