Noen kjenner sannheten

Privatetterforsker Tore Sandberg tror noen sitter med nøkkelen til drapet i Kilebygda for 17 år siden.

Tore Sandberg tror at flere kjenner sannheten om hva som faktisk skjedde i Kilebygda den dagen Olav Martinius Fjell ble drept.

 

Sandberg sier han ikke jakter på drapsmannen, men at han vil avdekke justismord.

I løpet av få uker kommer Sandberg til å levere et krav til Kommisjonen for gjenopptagelse av straffesaker, om at saken mot mannen som ble dømt for drapet, må tas opp på nytt.

Snøballen ruller

Det var tirsdag at privatetterforskeren og Se og Hør-medarbeideren Tore Sandberg satte i gang snøballen og nå ruller den. Sandberg mener at Åge Vidar Fjell feilaktig har blitt dømt for drapet på naboen for 17 år siden, og at samfunnet står overfor nok et justismord.

Tore Sandberg har et håp om at oppmerksomheten rundt saken skal lette på både hukommelsen og samvittigheten til folk som har viktige opplysninger i saken. Opplysningene kan bli brukt i dokumentasjonen Sandberg og Åge Vidar Fjells advokat vil legge fram for Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

Begjæringa blir levert i løpet av få uker. I mellomtida bruker Sandberg tida til å skape blest om saken. Men det har ikke vært mange tips siden i går:

Ønsker ikke å kommentere saken

Samtidig blir navnelistene over aktørene i denne 17 år gamle saken endevendt av journalister på jakt etter reaksjoner nå som saken kan bli tatt opp igjen. Felles for de aller fleste er at de ikke ønsker å kommentere saken.

 

Åse Berg
Foto: Anne Lognvik / NRK

Det gjelder både lagdommeren fra Agder lagmannsrett, juryens formann, aktor i saken den gang Åge Vidar Fjell ble dømt og flere i politiet som var innom etterforskninga av saken. En rekke involverte personer er også døde i løpet av de 17 åra som har gått.

Sandberg er forberedt på at saken vil ta tid i Kommisjonen. Siden opprettelsen av Kommisjonen for tre år siden, har de fått 545 søknader til behandling. Det er dobbelt så mange som myndighetene antok. Til enhver tid er mellom 10 og 15 drapssaker til behandling.